Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Reciclarea obiectelor din campusurile universitare se extinde rapid in SUA

Reciclarea obiectelor din campusurile universitare a pornit de la un student al Universitatii din NEw Hampshire, care mutandu-se de la camin a vazut o saltea aruncata, in perfecta stare de folosire. A scos-o din container, gandindu-se ca o va folosi anul urmator. Atunci a remarcat ca era plin containerul cu obiecte ce puteau fi solosite in continuare.

reciclare

Anual, milioane de studenţi americani îşi fac bagajele şi părăsesc campusurile universitare, pe perioada vacanţei, lăsând în urma lor tone (la propriu) de lucruri, care de multe ori pot fi refolosite. Foarte puţine sunt cele cu adevărat stricate sau imposibil de refolosit. Totuşi, toate ajung la gunoi. Alex şi grupul său de prieteni s-au gândit că pot schimba situaţia, cel puţin pentru campusul lor. Aşa că au înfiinţat organizaţia Trash2Treasure, care colectează lucruri încă bune de folosit, dar aruncate la gunoi, în perioada plecării studenţilor, adică în luna mai. Toate lucrurile adunate se depozitează peste vară.

Toamna, când studenţii se întorc, Trash2Treasure organizează o vânzare publică de obiecte, în cadrul căreia orice student venit sau revenit la şcoală îşi poate achiziţiona ce are nevoie, la mâna a doua (saltele, etajere, pături etc.). Banii câştigaţi se întorc în program, adică susţin următoarea colectare de obiecte aruncate şi plătesc depozitarea peste vară. Şi, astfel, nu se mai generează atât de mult gunoi în campus. Inspirat de succesul local al iniţiativei sale, Alex a fondat o organizaţie non-profit la nivel naţional, numită Post-Landfill Action Network (PLAN), în 2013. Scopul ei este de a încuraja studenţii din SUA să înfiinţeze programe similare, pentru a diminua gunoiul generat în campusuri.

sursa: totb.ro

Categorii: Reciclare | 23.07.2015 No Comments »


Afisari: 1289

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design