Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Cum sa faci sapun de casa cu ulei reciclat

Pentru o lunga perioada de timp oamenii au respins uleiul de gatit uzat, aruncandu-l la canalizare. Insa in aceasta maniera, milioane de litri de ulei uzat ajung in apa raurilor si in sol poluand mediul inconjurator. In plus, in timp tevile se pot deteriora sau infunda. Prin urmare aruncarea uleiului folosit la canalizare este foarte periculoasa. Studiile arata ca un litru de ulei vegetal aruncat in mod necorespunzator poate polua mai mult de 20.000 de litri de apa. 

sapun de casaPrin urmare uleiul folosit ar trebui indepartat pentru a nu mai polua mediu inconjurator. Si cum altfel eliminat, daca nu prin reciclare. In orase din intreaga lume exista firme specializate responsabile cu colectarea uleiului vegetal uzat. Acest ulei reciclat poate fi folosit in diverse scopuri, unul dintre el este realizarea sapunului.

Reciclarea uleiului uzat este o actiune foarte importanta pentru mediul inconjurator. Ajuta si tu mediul si recicleaza uleiul uzat. Exista o multime de retete de sapun de casa care folosesc ulei uzat, asa ca nu ezita in a face sapun la tine acasa. Astfel vei economisi si vei salva mediul inconjurator.

Retete de sapun de casa cu ulei uzat

Sapu lichid cu ulei si alcool – cea mai rapida reteta

– 2 litri de ulei de gatit uzat;
– 2 litri alcool;
– 1/2 kg soda fulgi;

Amesteca intr-o galeata soda si alcoolul si apoi adauga uleiul si amesteca pana se omogenizeaza. Asteapta aproximativ 30 de minute, si adauga 2 litrii de apa clocotita. Amesteca pana se dizolva continutul si adauga 20 de litri de apa la temperatura camerei, apoi omogenizeaza. Pastreaza sapunul in recipiente inchise si foloseste-l pentru curatenia generala.

Sapun cu ulei si alcool

– 1 kg de fulgi de soda caustica;
– 2 litri de apa;
– 4 litri de ulei de gatit;
– 1 litru de alcool;
– 5 ml de esenta preferata.
Alternativ poti pune elemente decorative cum ar fi ierburi, condimente, flori uscate.

Aseaza soda caustica intr-o galeata si adauga incet 2 litri de apa fierbinte. Amesteca cu grija folosind o lingura de lemn pana cand aceasta se dizolva complet. Adauga uleiul si continuta sa amesteci timp de 20 de minute.
Adauga alcoolul si esenta. Acum este momentul in care poti adauga si elementele decorative. Amesteca pana obtii o pasta consistenta.
Toarna continutul intr-o lada de lemn captusita cu o carpa moale si raspandeste bine compozitia. Lasa-l sa se usuce timp de cel putin 24 de ore. Dupa uscare, taie sapunul la dimensiunea dorita si inveleste bucatile obtinute in folie de plastic pentru pastrare.

sursa: fetelestiu.ro

 

Categorii: Ghid practic | 23.07.2015 No Comments »


Afisari: 3622

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design