Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Viaductele abandonate ale Italiei, reutilizate ca generatoare de energie verde

In sudul Italiei se gasesc multe viaducte abandonate, iar demolarea lor ar costa aproape 50 de milioane de dolari. Asa ca, in loc sa le demoleze, autoritatile au organizat un concurs intitulat “Solar PArk South” care incurajeaza designerii si inginerii italieni sa vina cu idei inovatoare pentru refolosirea si transformarea lor.

energie eoliana

Cum podurile sunt, în general, situate la înălţime, vânturile bat în voie pe lângă ele (mai ales în zonele montane), dar sunt şi expuse luminii soarelui toată ziua, astfel că ele devin locuri ideale pentru dezvoltarea unor complexe energetice solare şi eoliene.Echipa formată din Francesco Colarossi, Giovanna Saracino şi Luisa Saracino a câştigat locul al doilea în concurs, cu un interesant concept de viaduct eolian, numit “Solar Wind“, care îşi propune să utilizeze ambele tipuri de energie, solară şi eoliană.

Potrivit proiectului lor, între coloanele viaductului ar urma să fie instalate 26 de turbine eoliene, care ar produce 36 de milioane de kilowaţi-oră de energie electrică pe an. Suprafaţa podului ar urma să fie acoperită cu celule solare, învelite în plastic transparent, celule care vor genera 11,2 milioane de kilowaţi-oră de electricitate. În total, podul eolian-solar ar putea acoperi, astfel, nevoile energetice pentru cel puţin 15.000 de gospodării.
Pe lângă instalaţii, designerii au gândit şi o latură de promenadă a viaductului, precum şi un parc. Şoferii ar putea parca pentru o clipă de odihnă sau pentru fotografii panoramice ale sudului Italiei. Mai mult, echipa care a conceput proiectul propune şi instalarea unor mici sere pe pod, alimentate tot de energie solară, unde să fie cultivate fructe şi legume proaspete, pe care trecătorii pe pod să le poată achiziţiona.

sursa: totb.ro

 

Categorii: Constructii | 21.07.2015 No Comments »


Afisari: 1681

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design