Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

In Franta, poluarea aerului costa 100 de miliarde de euro pe an

Poluarea aerului în Franţa înseamnă cheltuieli de circa 100 de miliarde de euro anual, potrivit unui raport al unui comitet din Senatul francez. Raportul arată că impactul asupra sănătăţii e cauza celor mai mari cheltuieli. 

poluare FrantaStudiul arată că poluarea aerului nu e doar o ameninţare la adresa sănătăţii, dar, de asemenea, reprezintă „o aberaţie economică” care înseamnă costuri de miliarde de euro anual atât pentru statul francez, cât şi pentru întreprinderi. Aceste costuri au de a face cu tratarea bolilor precum şi finanţarea concediilor medicale, productivitate scăzută, randamente agricole reduse şi curăţarea clădirilor şi locurilor acoperite de funingine.

Impactul financiar al poluării atmosferice din motive de sănătate e între 68 şi 97 de miliarde de euro pe an, potrivit studiului, sume cheltuite, de pildă, pentru tratamentul stărilor agravate, cum ar fi astmul, sau pentru lupta împotriva formelor de cancer cauzate de smog.

Conform raportului, costurile directe pentru sistemul de îngrijire a sănătăţii din Franţa sunt de cel puţin trei miliarde de euro pe an, iar restul sunt cauzate în mare parte de timpul şi productivitatea pierdute de întreprinderi ai căror angajaţi au nevoie de concedii medicale în timpul perioadelor când poluarea atinge cotele cele mai înalte.
Cheltuielile pentru alte motive decât cele privind sănătata, cum ar fi producţia agricolă scăzută şi curăţarea clădirilor înnegrite sunt în jur de 4.3 miliarde de euro.

sursa: green-report.ro

Categorii: Despre CO2 | 16.07.2015 No Comments »


Afisari: 951

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design