Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Poluarea aerului grabeste imbatranirea creierului

Expunerea la poluarea aerului poate grăbi îmbătrânirea creierului, se arată într-un nou studiu publicat în revista Annals of Neurology, informează The New York Times.

poluarea afecteaza creierulÎn cadrul studiului, oamenii de știință au efectuat scanarea creierului a peste 1.400 de femei în vârstă, pentru a evalua nivelul materiei cenușii (care procesează informații) și al materiei albe (care ajută nervii din creier să comunice). De asemenea, ei au analizat datele poluării aerului pentru a estima la cât de multă poluare sub formă de particule minuscule au fost expuse participantele la studiu între anii 1999-2006.

Oamenii de știință au descoperit că pentru fiecare 3,49 micrograme pe centimetru cub de poluare a aerului femeile au fost expuse la o scădere a materiei de culoare albă de 6,23 centimetri cubi. Aceasta ar fi echivalentă cu până la doi ani de îmbătrânire a creierului.

Descoperirea legăturii dintre poluare și nivelul de îmbătrânire a creierului este tulburătoare deoarece aceasta este vinovată de tulburări cognitive, demență și boli neurologice grave.

sursa: green-report.ro

Categorii: Despre CO2 | 29.06.2015 No Comments »


Afisari: 813

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design