Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Un tribunal olandez a obligat guvernul sa reduca emisiile

O instanță din Olanda a obligat guvernul să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puțin 25% până în 2020 pentru a combate schimbările climatice. Victoria ecologiștilor ar putea avea repercursiuni globale.

reducere emisii olandaTribunalul din Haga a decis în favoarea organizației care a dat în judecată guvernul olandez în numele a 900 de cetățeni din Olanda. Acest caz ar putea crea precedente pentru decizii similare în toată lumea. Reclamanții olandezi au susținut că guvernul are obligația legală de a proteja cetățenii de pericole catastrofale precum efectele schimbărilor climatice.

În Olanda pericolele încălzirii globale sunt cu atât mai mari cu cât țara se află în mare parte sub nivelul mării și este vulnerabilă la creșterea nivelului mării din cauza schimbărilor climatice. “Este o mare victorie – judecătorul a spus exact ce voiam și a avut curajul și înțelepciunea să spună guvernului: ‘aveți datoria să vă îngrijiți de cetățenii voștri’”, a declarant Marjan Minnesma, directorul Urgenda, organizația care a intentat procesul.

Tribunalul olandez a anunțat că, pe baza previziunilor actuale, Olanda își va reduce emisiile cu doar 17% până în 2020, comparativ cu nivelul din 1990. “Statul trebuie să facă mai mult pentru a evita pericolul iminent cauzat de schimbările climatice, mai ales având în vedere datoria sa de a proteja și îmbunătăți mediul viu”, se arată într-o declarație a curții care a ridicat obligativitatea staului la o reducere cu 25% a emisiilor.

sursa: green-report.ro

Categorii: Despre CO2, Stiri Externe | 25.06.2015 No Comments »


Afisari: 1226

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design