Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Schimbarile climatice anuleaza progresul din ultimii 50 de ani in ce priveste sanatatea globala

Schimbările climatice amenință să anuleze efectele progresului din ultimii 50 de ani din domeniul sănătății globale, arată un raport care mai subliniază că renunțarea la combustibilii fosili poate reprezenta cea mai mare oportunitate de a îmbunătăți sănătatea publică în secolul 21, potrivit The Guardian.

Studiul a fost realizat de zeci de experți din toată lumea, cooptați de comisia pentru sănătate și schimbări climatice Lancet/UCL și este susținut de Margaret Chan, președintele Organizației Mondiale a Sănătății din cadrul ONU.

schimbari-climaticeRaportul enumeră riscurile directe pentru sănătate, precum valurile de căldură, inundațiile și secetele, precum și riscurile indirecte precum poluarea aerului, răspândirea bolilor, foametea și bolile mintale. O eliminare rapidă a cărbunelui din mixul energetic este una dintre principalele recomandări ale comisiei, având în vedere milioanele de decese premature care ar putea fi evitate.
Autorii raportului identifică voința politică ca fiind principala barieră spre o economie fără carbon și îmbunătățiri ale sănătății publice. Ei spun că sănătatea a fost neglijată din dezbaterea pe tema schimbărilor climatice, iar medicii și profesioniștii în sănătate ar trebui să preia un rol de lideri în oprirea “dependenței” societății de combustibili fosili.

“Devenim mai grași, avem infarcturi, atacuri cerebrale, diabet, boli respiratorii, depresii, anxietate, iar toate lucrurile pe care vrem să le facem pentru a ne proteja față de schimbările climatice ne vor îmbunătăți sănătatea, fie că e vorba de transport activ – mers pe jos, mers cu bicicleta – alimentație locală sustenabilă sau reducerea poluării”, a adăugat Costello.
Decesele cauzate de poluarea aerului sunt în creștere în toată lumea. Studiul citează cercetări care arată că reducerea emisiilor de carbon ar reudce decesele premature cu 500.000 pe an în 2030, cu 1,3 milioane în 2050 și cu 2,2 milioane în 2100. Asta mai ales în orașe extrem de poluate din India și China.

sursa: green-report.ro

Categorii: Despre CO2 | 23.06.2015 No Comments »


Afisari: 808

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design