Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Mormane de gunoi aruncate la marginea comunelor

In lipsa unui sistem de colectare a deseurilor, mormane de gunoi aruncate la marginea comunelor din judetul Galati. Acestea stau foarte prost la capitolul salubrizare si se confrunta cu depozitari de gunoaie in locuri neamenajate. 

gunoiAstfel, potrivit comisarului sef al Garzii de Mediu, Marian Daniel Mocanu, in urma controalelor efectuate in 48 localitati, in circa 40 la suta din cazuri au fost gasite mormane de deseuri aruncate la marginea asezarilor. Au fost gasite astfel de depozitari ilegale de gunoi la Pechea, Grivita, Valea Marului, Priponesti, Movileni, Tepu si Targu Bujor.

Tototada, in urma controalelor efectuate de catre Garda de Mediu, a reiesit ca primariile Baneasa si Gohor nu au serviciu propriu de salubrizare sau contract de prestari servicii incheiat cu un operator autorizat pentru colectarea deseurilor, iar in Smardan nu exista pubele pentru colectarea deseurilor menajere de la populatie.

Comisarul de mediu a mai spus ca cea mai mare problema in judet o reprezinta deseurile provenite de la constructii si gunoiul de grajd, pentru care nu li se ofera o alternativa cetatenilor, atata timp cat autoritatile administratiei locale nu elaboreaza strategii proprii pentru gestionarea deseurilor, nu asigura colectarea separata, transportul si neutralizarea sau valorificarea deseurilor.
Potrivit Garzii de Mediu, singura primarie amendata pentru „depozitari necontrolate” a fost cea din Pechea, cu o suma 5.000 de lei, amenda insa de care primarul comunei, Mihaita Mancila, pare sa aiba cunostinta, dupa cum ne-a declarat.

sursa: ecomagazin.ro

Categorii: Factori poluanti | 18.06.2015 No Comments »


Afisari: 896

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design