Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Elevii de la scolile inconjurate de verdeata sunt mai atenti la ore

Copiii care merg la şcoli primare înconjurate de verdeaţă dau dovadă de o dezvoltare cognitivă îmbunătăţită, prin comparaţie cu colegii lor de la şcoli mai puţin verzi, potrivit unui nou studiu. Cercetătorii au monitorizat 2.500 de copii de din Barcelona, pe o perioadă de 12 luni şi au constatat că cei ale căror şcoli au mai mult spaţiu verde au o memorie de lucru mai bună şi sunt mult mai atenţi, informează The Guardian.

spatiu verdeStudiul se bazează pe cercetări anterioare care susţin efectul pozitiv pe care spaţiile verzi din zonele urbane dense îl au asupra sănătăţii şi bunăstării omului, dar merge un pas mai departe, sugerând că un mediu verde ar putea duce la realizări academice mai bune în rândul copiilor.
Cercetătorii de la Centrul de Cercetare în Epidemiologie de Mediu din Barcelona au folosit teste computerizate, ca să monitorizeze dezvoltatea cognitivă a copiilor între şapte şi zece ani din 36 de şcoli din oraş. Testele au avut loc din trei în trei luni, între ianuarie 2012 şi martie 2013.

Cercetătorii au descoperit că expunerea la verdeaţă atât în şcoală cât şi în preajma acesteia, care a fost măsurată prin date obţinute de la sateliţi, a avut legătură cu capacitatea mentală sporită de a gestiona şi de a actualiza informaţii.
În plus, studiul, publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences, arată o legătură între prezenţa spaţiului verde şi capacitatea de a fi atenţi a copiilor, indiferent de etnie, educaţia maternă şi situaţia locului de muncă a părinţilor. O parte din efectul pozitiv poate fi explicat prin poluarea aerului sau lipsa acesteia.

Profesorul Andy Jones, de la Norwich Medical School, University of East Anglia, a spus că studiul e totuşi limitat. Acesta spune că deşi cercetătorii au folosit teste larg acceptate pentru măsurarea dezvoltării cognitive, ei au putut să măsoare doar spaţiul verde din zonele care înconjurau şcolile, nu şi dacă toţi copiii monitorizaţi au intrat în contact cu aceste spaţii.

sursa: green-report.ro

Categorii: Azi ma simt verde | 17.06.2015 No Comments »


Afisari: 1139

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design