Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Efecte negative ale utilizarii ingrasamintelor in agricultura

Ce se întâmplă atunci când fermierul ajunge în mijlocul naturii şi împrăştie îngrăşământ pe terenurile şi livezile sale? Orbit şi ademenit de creşterea rapidă despre care a auzit, el aplică îngrăşăminte pomilor şi plantelor sale, fără a se gândi la influenţa acestora asupra ordinii naturale.

ingrasaminte1. Îngrăşămintele accelerează creşterea culturilor, dar acest lucru este doar un efect temporar şi local, care nu compensează slăbirea inevitabilă a culturilor. Acest lucru este similar cu accelerarea rapidă a creşterii plantei cu ajutorul hormonilor.

2. Plantele slăbite de îngrăşăminte au o rezistenţă scăzută la boli şi dăunători şi sunt mai puţin capabile să depăşească alte obstacole în calea creşterii şi dezvoltării.

3. Aplicarea îngrăşămintelor în sol nu este, de obicei, la fel de eficientă ca în experimentele de laborator. De exemplu, s-a constatat recent că în jur de 30% sută din componentele de azot ale sulfatului de amoniu aplicat în orezării sunt denitrificate de microorganismele din sol şi se pierd în atmosferă. Faptul că aceasta s-a aflat după zeci de ani de utilizare, este un prejudiciu de nedescris şi o nedreptate aduse nenumăraţilor fermieri, care nu pot fi tratate cu nepăsare, ca şi cum ar fi doar o greşeală nevinovată. Astfel de nonsensuri vor apărea iarăşi şi iarăşi.

4. O problemă majoră care derivă din utilizarea îngrăşămintelor este deficitul de oligoelemente. Nu doar că am ucis solul bazându-ne prea mult pe îngrăşămintele chimice; producţia agricolă pornind de la un număr restrâns de nutrienţi a condus la carenţa de oligoelemente esenţiale pentru culturi. Recent, problema a atins proporţii alarmante în pomicultură şi, de asemenea, s-a remarcat ca fiind una din cauzele recoltelor mici de orez.

Efectele şi interacţiunile diferitelor componente ale îngrăşămintelor în solul livezilor sunt nespus de complexe.

sursa: financiarul.ro

Categorii: Factori poluanti | 18.05.2015 No Comments »


Afisari: 1365

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design