Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Un erbicid 100% natural a aparut in Franta

Gradinarii care doresc sa controleze proliferarea buruienilor fara sa recurga la ierbicide chimice o pot face de acum, gratie unui produs 100% natural pe baza de acid pelargonic, substanta care se gaseste in mod natural in muscate, introdus pe piata din Franta de cateva firme.

erbicid naturalAcidul pelargonic este extras din rapita si in curand va fi extras si din porumb. El actioneaza prin contact distrugand cuticula ceroasa care acopera tulpinile si frunzele buruienilor, care, lipsite de aceasta protectie, se usuca in cateva ore sub actiunea razelor ultraviolete. Experimentele facute pe produsele Katoun si Beloukha in procesul de omologare au aratat o eficacitate de 85-90% in comparatie cu ierbicidele chimice.

Produsul trebuie administrat de doua ori pe an, nu este toxic nici pentru om, nici pentru apa, aer si sol.

Pentru ca succesul sa fie maxim, buruienile nu trebuie sa fi depasit stadiul in care au 4 – 5 frunze (desi e eficient si mai tarziu), temperatura sa nu fie mai mica de 15 grade Celsius si produsul sa fie pulverizat omogen pe culturi, evident, pe vreme uscata.

Singura problema este ca deocamdata, folosirea lui nu este autorizata (in Franta) decat pentru spatiile publice administrate de colectivitati (trotuare, terenuri de sport, parcuri, gradini publice, cimitire…)

sursa: paginadeagricultura.ro

Categorii: Factori poluanti | 14.05.2015 1 Comment »


Afisari: 1155

One Response to “Un erbicid 100% natural a aparut in Franta”

  1. Ionut Petrosanu Says:
    May 15th, 2015 la 11:07 am

    Is very, very, very, most OK

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design