Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Este necesara crearea unor rezervatii naturale aeriene – spun cercetatorii

Păsările şi liliecii au tot felul de duşmani, pe lângă prădătorii naturali. Ferestrele, liniile electrice sau turbinele eoliene sunt doar câteva dintre ele. Acum, odată cu dezvoltarea rapidă a tehnologiei, la acestea se adaugă şi dronele. Potrivit unui raport recent publicat în Science, cercetătorii consideră că e timpul să se creeze rezervaţii naturale aeriene, informează Grist.com.

dronePopularitatea dronelor este în creştere, iar companiile încep să le folosească pentru aproape orice, de la monitorizarea terenurilor agricole imense la livrarea unei pizza în faţa uşii clientului. Dar dronele ar putea fi implicate în coliziuni cu păsările și mamiferele zburătoare, în special în timpul migraţiilor anuale, potrivit studiului.

„Abia de curând, în 2013, cercetătorii au propus ca spaţiul aerian să fie recunoscut ca habitat. Cadrele pentru protejarea animalelor care folosesc acest habitat rămân cu mult în urma celor pentru conservarea habitatelor terestre şi chiar a celor acvatice”, a declarat un coautor al studiului.
„Încă ştim foarte puţine lucruri despre felul în care se deplasează animalele în spaţiul aerian – dacă păsările şi liliecii ar lăsa dâre în urma lor, oare am vedea o reţea de căi migratorii în miniatură, folosite cu fidelitate? Avem nevoie să înţelegem mai mult despre ce anume determină căile de zbor ale acestor animale în viaţa lor de zi cu zi, dacă vrem să vedem cum putem reduce la minimum impactul nostru asupra lor”, spune Sergio Lambertucci, un alt coautor al studiului.

„Vestea bună este că au existat nişte cercetări fantastice cu privire la reducerea unor tipuri de conflicte şi s-au înregistrat progrese uriaşe în unele locuri, în implementarea unor măsuri de reducere a coliziunilor. New York-ul, de pildă, s-a alăturat altor zeci de oraşe din Statele Unite într-un demers de a stinge luminile atunci când păsările cântătoare migrează”, a mai spus Lambertucci.

sursa: green-report.ro

Categorii: Azi ma simt verde | 13.05.2015 No Comments »


Afisari: 900

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design