Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Bucurestenii vor fi obligati sa colecteze selectiv dupa desfiintarea ghenelor

Pana in 2025, toate ghenele de gunoi din Municipiul Bucuresti vor fi desfiintate, iar populatia va fi obligata sa depuna deseurile in locurile special amenajate pentru colectare selectiva: plastic-metal, hartie-carton, sticla si deseuri menajere.

ghene gunoiNoile sisteme de colectare selectiva vor fi ingropate, sau semi ingropate pentru a preveni furturile si vandalizarea.

Noul obiectiv in ceeaa ce priveste colecatrea deseurilor este stabilit in “Strategia de dezvoltare si functionare pe termen mediu si lung a serviciului public de salubrizare in Municipiul Bucuresti

„Va putea rămâne în folosinţă numai camera de la parterul blocului, care va fi amenajată corespunzător. De asemenea, această cameră va fi salubrizată, igienizată prin grija asociației de proprietari/locatari, iar accesul la ea va fi permis numai asociației deservite”, se arată în textul documentului.
De asemenea, începând cu data aprobării acestei Strategii, toate blocurile nou construite, fie că sunt clădiri de apartamente sau de birouri, vor avea prevăzută o incintă destinată colectării selective. Această incintă va fi solicitată de direcțiile de urbanism prin documentația emisă în vederea autorizării construcției, respectiv Certificat de Urbanism și Autorizație de Construire.

Totodată, în doi ani de la aprobarea proiectului de Strategie, sistemele îngropate sau semi îngropate privind colectarea separată a deșeurilor vor fi instalate și în zonele intens circulate pietonal, în jurul piețelor agroalimentare și de flori sau în apropierea marilor intersecții.

Cantitatea de deșeuri depozitate trebuie să scadă cu 15% pe an
Strategia Primăriei Capitalei urmărește îndeplinirea obiectivului de reducere cu 15% a cantităților de deșeuri depozitate la gropile de gunoi. Conform studiilor efectuate la nivelul Bucureștiului, colectarea separată este determinată și influențată de:
– prezența containerelor în apropierea locuințelor – 31%;
– campanii de informare și educație prin mass-media – 24%;
– exemplul altor persoane formatoare de opinie – 18%.
În 2013, cantitatea de deșeuri menajere colectată la nivelul Bucureștiului a fost de 599.704 tone. Indicatorul de generare a deșeurilor menajere rezultate este de 31 kg/cap de locuitor/an, respectiv 0,87 kilograme/cap de locuitor/zi.

sursa: totb.ro

Categorii: Stiri Romania | 06.05.2015 No Comments »


Afisari: 702

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design