Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Guerilla Verde porneste la drum in Saptamana Altfel

 A început la Bucureşti  o nouă ediţie a caravanei educaţionale Guerilla Verde. Ajunsă la ediţia cu numărul XI, caravana se va afla în perioada aprilie-iunie în şcolile din Bucureşti, Ploieşti, Constanţa şi Bacău.

AFIS A3 Guerilla_ed aXI-a

Cea de-a XI-a ediţie Guerilla Verde a fost lansată miercuri, 8 aprilie, în cadrul unui eveniment organizat în parteneriat cu EveryCanCounts România şi IBM România. Elevii şi profesorii au aflat informaţii despre programul de colectare selectivă a dozelor din aluminiu, dar şi despre concursul de obiecte realizate din doze Can Design Festival. Tema ediţiei din 2015 este „ CAN CITY” – realizarea unor obiecte care puse împreună vor forma un oraş. Înscrierile se fac pe site-ul proiectului www.candesignfestival.ro, în perioada 14 septembrie – 31 octombrie.

Cu o tradiţie veche de şapte ani, Guerilla Verde este prima caravana de film cu mesaj ecologic din România ce se desfăşoară anual, în două ediţii, cu scopul de a determina elevii, studenţii şi profesorii către iniţiative concrete pentru protecţia mediului.

” Credem că tehnologia informației joacă un rol extrem de important în soluționarea numeroaselor probleme ecologice cu care ne confruntăm, cum ar fi conservarea resurselor din ce în ce mai reduse, în condițiile unei creșteri explozive a cererii mondiale, reducerea poluării, minimizarea impactului activităților noastre asupra mediului înconjurător și obținerea de surse de energie alternativă sigure și regenerabile. În acest context, susținem proiectul Guerilla Verde din acest an datorită componentei educative pe care o prezintă spre responsabilizarea tinerei generații față de protecția mediului înconjurător, încadrându-l în suita noastră de programe derulate pe linia de CSR a companiei.” declară Maria-Luiza Jipescu, Corporate Citizenship & Corporate Affairs Manager IBM Romania.

„Încă de la lansarea programului EveryCanCounts în România, Guerilla Verde a îmbrăţişat această iniţiativă şi a promovat în rândul tinerilor un comportament responsabil faţă de mediu prin colectarea selectivă a dozelor din aluminiu. Lansarea concursului de obiecte realizate din doze, Can Design Festival, în anul 2014, a presupus o extindere a iniţiativei noastre comune, care se continuă şi anul acesta prin cea de-a doua ediţie a concursului. Obiectivul nostru este acela de a inspira cât mai mulţi copii şi adulţi către refolosirea dozelor din aluminiu, prin realizarea de obiecte care sa reflecte  utilitatea unei doze, chiar şi după ce conţinutul a fost consumat.”, declară Adina Magsi, General Manager Alucro.

În cadrul proiectului, în perioada aprilie-iunie 2015 vor avea loc proiecţii de film, dezbateri şi concursuri în oraşele Bucureşti, Ploieşti, Constanţa şi Bacău. Pentru această ediţie, Caravana Guerilla Verde propune trei filme: ”Fenomene naturale grandioase”, ”Oceans – Disney” şi ”Planet Ocean”. Şcolile care doresc să ia parte la proiect se pot înscrie pe adresa  contact@guerillaverde.ro, iar organizatorii le vor pune la dispoziţie materialele necesare pentru a desfăşura activitatea la clasă.

Traseul caravanei Guerilla Verde ediţia a XI-a: Bucureşti – 8 aprilie; Constanţa, 11-14 mai; Ploieşti, 18-22 mai; Bacău 01-05 iunie. Programul Caravanei Guerilla Verde este disponibil pe site-ul proiectului www.guerillaverde.ro.

 

Categorii: Azi ma simt verde | 10.04.2015 No Comments »


Afisari: 1106

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design