Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Cum ne afecteaza lipsa spatiilor verzi

lipsa spatii verziLipsa spatiilor verzi din oras, asociata cu poluarea masiva si cu ritmul alert al vietii citadine are efecte negative asupra psihicului locuitorilor din oras. Contactul redus cu natura constituie un factor care contribuie la cresterea nivelului de stres, la aparitia sau agravarea problemelor emotionale (depresii, atacuri de panica, incapacitate de autocontrol, etc), la accentuarea starilor de agitatie psihonervoasa sau la cresterea gradului de agresivitate.

Efectele nocive ale absentei spatiilor verzi din mediul urban ii afecteaza atat pe adulti, cat si pe copii. „Copiii din Galati manifesta o nevoie profunda de a se afla in relatie directa cu natura. In cadrul exercitiilor de relaxare pe care le fac cu cei mici, acestia descriu imagini linistitoare, imagini care ii fac fericiti. In descrierile lor apar in mod spontan elemente din natura precum ”campul verde”, ”copacul inflorit”, ”marea”, ”muntele”. Iar daca acestia au nevoie de a se afla in contact cu natura, pentru a fi linistiti si fericiti, probabil ca nu ar trebui sa ne mire numarul tot mai mare de copii care sunt agitati sau neatenti”, ne-a declarat Olivia Sintoma, psiholog.
Pentru a evita depresiile, dar si multe alte probleme de sanatate ar trebui sa ne gandim de doua ori inainte de a ne arunca gunoiul pe strada, dar si sa incercam sa ne implicam in proiecte pentru salvarea naturii.

sursa: ecomagazin.ro

Categorii: Azi ma simt verde | 09.04.2015 No Comments »


Afisari: 1066

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design