Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Campania Universitatii din Bucuresti “UB te ve(R)de” a ajuns la ultima actiune de plantare

Miercuri, 8 aprilie 2015, va avea loc ultima acțiune de plantare a arborilor din cadrul campaniei UB te ve(R)de, organizată de Universitatea din București pentru a promova un comportament prietenos cu mediul prin implicarea activă a studenților în activități de înverzire a campusului. Plantarea celor 171 de arbori se va desfășura în complexul Grozăvești (Splaiul Independenţei, nr. 204), începând cu ora 11:00.

UB te verde

În cadrul celor 4 activități ale campaniei, derulate în perioada 23 martie – 5 aprilie, au participat 200 de persoane, iar până la finalul campaniei vor fi plantați 941 de arbori. Pentru cele mai ingenioase mesaje care au promovat un comportament verde în rândul tinerilor au fost premiați 10 participanți.

Campania s-a bucurat de un important impact în social media. Pe Facebook, mesajele campaniei au fost văzute de 618.247 de utilizatori. Dintre aceștia, au interacționat prin like-uri, comentarii, share-uri 31.674de utilizatori.

Campania UB te ve(R)de este implementată cu sprijinul Primăriei Municipiului București în cadrul programului Capitala crește verde, care are ca scop plantarea de arbori și arbuști în București.

Partenerii campaniei sunt: Nonguvernamental, Institutul Verde, Mai mult Verde, Stop CO2, CSR Nest, Grădini Urbane Comunitare.

Parteneri din rândul asociațiilor studențești: Asociația Studenților Universității din București (ASUB), Teamwork, Asociația Studenților la Istorie “Dacia” (Asid-UB), Asociația Studenților în Drept, Eco-Habitat, WestGateCampus.

Universitatea din București își propune să deruleze programe de responsabilitate socială cu scopul de a promova adoptarea unui comportament verde. Campania face parte din proiectele Green Office ale Universității din București, care inițiază și coordonează programe de sustenabilitate ecologică, socială și economică, promovând conceptul de sustenabilitate ca subiect de dezbatere activă și ca un scop practic în cadrul comunității academice UB. Acest tip de birou este primul din România înființat în cadrul unei universități.

 

Înscrierile se fac aici: http://startub.unibuc.ro/2015/03/inscrie-te-acum-in-campania-ub-te-verde/

Categorii: Azi ma simt verde | 07.04.2015 No Comments »


Afisari: 1059

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design