Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Risc de cancer din cauza pesticidelor contrafacute

Asociatia Industriei de Protectia Plantelor din Romania atrage atentia ca pesticidele contrafacute care intra pe piata romaneasca sunt toxice atat pentru mediu, cat si pentru sanatatea oamenilor, considerand ca vanzarea acestora este o forma de crima organizata.

pesticideCantitati mari de produse contrafacute pentru protectia plantelor sunt fabricate, puse pe piata in vreme ce legislatia comerciala relaxata faciliteaza raspandirea lor, aceasta fiind o forma serioasa de crima organizata, semnaleaza Asociatia Industriei de Protectia Plantelor din Romania (AIPPR). Pentru combaterea acestui fenomen, asociatia a demarat un proiect care isi propune sa stopeze fenomenul contrafacerii in acest domeniu, reducand astfel efectele adverse asupra sanatatii oamenilor si a mediului. Cele mai periculoase falsuri, sustin reprezentantii AIPPR, sunt produsele care contin substante interzise prezentate in ambalaje de pesticide. ”Produsele contrafacute sunt un pericol pentru sanatatea fermierilor, a consumatorilor, dar si pentru mediul inconjurator. Printre caracteristicile care pot fi regasite la examinarea atenta si la analizarea produselor contrafacute se numara calitatea slaba a substantei active cu un continut ridicat de contaminare toxica, precum si numerosi poluanti atat cunoscuti, cat si necunoscuti, care depasesc limitele stabilite in documentatiile ONU cu privire la alimentatie si agricultura”, spune conducerea AIPPR. ”La pesticide a fost mult mai usor cu contrafacerile pentru ca le-au dat drumul cei de la Bruxelles sa aiba doua nume la acelasi produs. Fermierii cumpara acel produs si vad ca nu a avut efect, iar ei spun ca, daca il cumparau pe celalalt, era mai bun, dar, de fapt, era acelasi si la fel de prost. Acesta este motivul care le-a permis tuturor sa intre pe piata cu toate mizeriile, de aici a pornit bresa”, ne-a declarat prof. dr. Mihail Dumitru, director general al Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie si Protectia Mediului.

Ingrasamintele biologice pe baza de microorganisme si cele organice prezinta un risc urias pentru Romania, sustine prof. dr. Mihail Dumitru. ”Aceste tipuri de ingrasaminte pot deveni toxice, pot provoca aparitia unor modificari. Suntem intr-o situatie foarte mare de risc in acest moment”, a afirmat prof. dr. Mihail Dumitru.

”Pesticidele contrafacute pot provoca de la intoxicatii pana la boli cronice si diferite tipuri de cancer.” – Dr. Liviu Harbuz

sursa: ecomagazin.ro

Categorii: Factori poluanti | 31.03.2015 No Comments »


Afisari: 1021

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design