Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Alearga si zambeste la Crosul Padurii

ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă organizează Crosul Pădurii powered by Telekom, cel mai mare eveniment caritabil de alergare organizat în România în sprijinul unui proiect de mediu. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 28 martie, în Parcul Tineretului. Fondurile strânse în urma Crosului Pădurii vor fi folosite pentru împădurirea terenurilor degradate din sudul țării, prin programul Pădurea CopiilorCrosul Padurii

ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă organizează sâmbătă, 28 martie 2015, în Parcul Tineretului din București cea de-a șaptea ediție a Crosului Pădurii. Data a fost aleasă în mod „special” în luna Pădurii (15 martie – 15 aprilie), pentru a-i sensibiliza pe bucureşteni şi nu numai, cu privire la una dintre cele mai delicate probleme ale sudului ţării: lipsa de păduri.

Evenimentul își propune și în acest an să promoveze un stil de viață sănătos și implicarea pentru împădurirea a cel puţin 10000 metri pătraţi de teren degradat în sudul României, în zone vulnerabile la schimbările climatice din județul Teleorman, prin programul „Pădurea copiilor”.

Îndemnul „Aleargă și zâmbește!” pleacă de la ideea că endorfinele eliberate în corp în timpul efortului fizic îi fac pe oameni mai relaxaţi şi mai fericiţi, lucru observat și la cei peste 3000 de alergători care au trecut linia de finish la cele șase ediții anterioare ale Crosului. „Sportul reprezintă o componentă importantă în cadrul programelor noastre de responsabilitate socială. De 5 ani, promovăm mişcarea şi sportul prin campania şi prin platforma noastră „Mişcarea face bine”, cu dorința de a implica publicul din România să adopte un stil de viaţă activ şi sănătos. Crosul Pădurii este o inițiativă pe care ne bucurăm să o putem susține în această direcție, iar cresterea numărului de participanți, în fiecare an, ne dă încredere că împreună putem reuși în ceea ce ne-am propus”, spune Ruxandra Vodă, Director de Comunicare, grupul de companii Telekom Romania.

La Crosul Pădurii 2015 s-au înscris peste 1400 de alergători de toate vârstele, de la nepoți până la bunici și străbunici, începători sau animaţi de experiență, ce contribuie prin alergare la împădurirea României prin programul Pădurea copiilor: câte un puiet plantat şi îngrijit pentru fiecare nou-născut din România. Pe lângă doza de extra optimism, Crosul Pădurii revine cu noutăți și se îmbogățește cu o cursă, spre bucuria amatorilor de distanțe lungi. Astfel, pe lângă cursele de copii, de 500m si 1000m, cursa populară care anul acesta măsoară 5km şi cea de 10km, în 2015 organizatorii demarează şi cursa Kaufland de 15km. Ca urmare a faptului că România a pierdut 50% din suprafața împădurită în ultimii 100 de ani, zona cea mai vulnerabilă la schimbările climatice este sudul țării. Pe lista judeţelor celor mai slab împădurite la nivel naţional se numără Călăraşi şi Teleorman, judeţe în care organizaţia ViitorPlus, organizatorul Crosului Pădurii, desfăşoară de 8 ani programul Pădurea copiilor. Început în 2007 sub îndemnul „Adoptă un copac!”, programul a contribuit până în prezent la realizarea a peste 37 de hectare de pădure (prin plantarea a peste 235.000 de puieți) pe terenuri degradate, în judeţele slab împădurite din sudul ţării.

Categorii: Green Happening, Vreau sa ma implic | 27.03.2015 No Comments »


Afisari: 1033

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design