Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Cel mai utilizat erbicid din agricultura, posibil cancerigen

Unul dintre cele mai populare erbicide din lume – şi cel mai utilizat în Statele Unite – a fost etichetat de către Agenţia Internaţionala de Cercetare a Cancerului (IARC) ca fiind posibil cancerigen, informează Huffington Post.

erbicid agriculturaDecizia a fost luată de de IARC, ramura de cercetare a cancerului a Organizației Mondiale a Sănătății, cu sediul în Franţa, care a luat în considerare statutul a cinci substanţe care ucid insectele şi buruienile, inclusiv glifosatul, folosit la nivel global în agricultura industrială.
Agenţia de Protecţia Mediului din Statele Unite, care îşi ia propriile decizii, a spus că va lua în considerare evaluarea agenţiei franceze.

Agenţia franceză are patru nivele de risc pentru posibili agenţi cancerigeni: cancerigenii cunoscuţi, cancerigenii posibili sau probabili, agenţii care nu pot fi clasificaţi şi cei care probabil nu sunt cancerigeni. Glifosatul se încadrează acum în a doua categorie: posibil cancerigen.
Noua clasificare vizează în principal uzul industrial al glifosatului, în timp ce utilizarea substanţei pentru grădinile de casă nu e considerată riscantă. Glifosatul intră în aceeaşi categorie de risc cu steroizii anabolizanţi şi munca în schimburi. Decizia IARC a fost publicată online joi, pe site-ul publicaţiei Lancet Oncology.

Conform agenţiei franceze, glifosatul e folosit în peste 750 de produse erbicide diferite şi a fost detectat în timpul pulverizării în aer, în apă şi în mâncare. Experţii spun că au existat „dovezi limitate” la oameni, care arată că erbicidul poate provoca limfomul non-Hodgkins. De asemenea, există dovezi convingătoare cum că glifosatul poate cauza şi alte forme de cancer, la şoareci şi şobolani. IARC mai spune că glifosatul a fost găsit în sângele lucrătorilor agricoli, ceea ce înseamnă că produsul chimic a fost absorbit de organism.

sursa: green-report.ro

Categorii: Factori poluanti | 25.03.2015 No Comments »


Afisari: 1110

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design