Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

O jurnalista doboara recorduri de audiena cu un documentar pe tema poluarii din China

O jurnalistă din China a reușit să doboare toate recordurile de audiență pe un site cu un documentar.

smog chinaÎn doar 24 de ore, documentarul „Under the Dome/Sub Dom”, realizat de către jurnalista Chai Jing și difuzat pe un site asemănător Youtube-ului, a strâns peste 155 de milioane de vizualizări și este deja comparat cu „Inconvenient Truth”, documentrul câștigător al unui premiu Oscar, cu care fostul președinte american Al Gore a adus pentru prima dată în discuție fenomenul încălzirii globale.

Documentarul jurnalistei a fost urcat pe un site chinezesc și în el se încearcă explicarea fenomenului smog care, din punct de vedere științic, denotă o concentrație mărită a poluanților din aer deasupra unei zone dens populată având condiții meteorologice deosebite (de exemplu inversiune termică). În general, smog-ul apare numai în timpul vremii cu vânt slab.

Smogul clasic este rezultatul arderii carbonilor si este un amestec de fum si dioxid de sulf . Smogul fotochimic este un tip de smog ce include o mixtură de agenți poluati cum sunt ozonul sau VOCs. Acest tip de smog apartine industriei moderne, informează wikipedia.org.

Pentru că numai la începutul anului trecut s-a depășit poluarea atmosferică de 20 de ori față de cât recomandă medicii, foarte mulți copii se nasc cu diverse malformații, iar unul dintre ei este chiar fiica jurnalistei Chai Jing, care s-a născut cu o tumoare benignă.

Doar în 2010, peste 1.2 milioane de persoane au murit din cauza poluării excesive din China, potrivit unui studiu, iar un locuitor din Beijing trăiește cu 5 ani mai puțin decât un locuitor din sudul Chinei, unde industria nu este la fel de prezentă în viața oamenilor, iar aerul este puțin mai curt.

Perdeaua de gaze toxice care apare în urma consumului de cărbune acoperă toate marile orașe din cea mai mre țară asiatică și este vizibilă chiar și din spațiu, iar acest lucru se poate vedea mai ales în luna ianuarie, atunci când centralele termice funcționează la capacitate maximă din cauza temperaturilor foarte scăzute.

sursa: yahoo.com

Categorii: Despre CO2, Stiri Externe | 03.03.2015 No Comments »


Afisari: 1091

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design