Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Coralii care mananca plasticul aruncat de oameni in oceane

O noua cercetare reaizata in Australia, sustine ca unii dintre coralii care traiesc in Marea Bariera de corali a Australiei, mananca deseuri de plastic.

corali plasticCercetătorii implicaţi în studiul citat au adunat mai multe tipuri de corali din Marea Barieră şi le-au plasat în containere pline de apă de mare contaminată cu particule microplastice. După două nopţi, coralii mâncaseră plasticul din apă. Viteza de consum a fost doar puţin mai redusă decât cea cu care coralii mănâncă planctonul marin, mai spune studiul. “Coralii obţin energie din fotosinteza cu algele simbiotice care trăiesc în ei, dar totodată se hrănesc şi cu alte tipuri de mâncare din apă – cum ar fi zooplanctonul, sedimente sau organisme microscopice”, explică Nora Hall, autorul principal al studiului.

Particulele de microplastic sunt fragmente foarte mici de plastic răspândite în ecosistemele marine, în special în zonele cu recife de corali. Cercetătorii de la Universitatea James Cook au descoperit, spre exemplu, urme de polistiren şi polietilenă în Marea Barieră de Corali din Australia. În ciuda faptului că aceste microparticule sunt împrăştiate peste tot în lume, impactul lor asupra ecosistemelor este încă puţin înţeles. În cazul coralilor, deşi vestea că pot anihila plasticul hrănindu-se cu el ar putea părea una bună, există serioase motive de îngrijorare din partea cercetătorilor că prezenţa plasticului în sistemul digestiv al coralilor le-ar putea afecta capacitatea de a digera hrana consumată în mod normal.

Categorii: Factori poluanti | 03.03.2015 No Comments »


Afisari: 904

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design