Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Vanzarea cuptoarelor si plitelor de gatit care risipesc energie va fi interzisa

Vânzarea cuptoarelor şi plitelor de gătit care risipesc energie va fi interzisă pe teritoriul Uniunii Europene începând de azi, când intra în vigoare cel mai recent set de norme menite să facă aparatele de uz casnic mai eficiente, informează Reuters.

plita gatitComisia Europeană a declarat, miercuri, că eliminarea aparaturii de gătit ineficiente ar reduce media facturilor la energie ale consumatorilor, cu aproximativ 50 de euro pe an. Iar economiile cumulate prin normele din cadrul blocului ar atinge miliarde de euro. Politica, cunoscută sub numele de proiectare ecologică (ecodesign), rezonează cu obiectivele UE de reducere a importurilor de combustibili fosili şi a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Reprezentanţii producătorilor europeni din industrie, precum Bosch Siemens Haushaltsgeraete şi Philips, au fost implicaţi în consultări şi au salutat noile reguli, care se vor aplica la noile cuptoare şi plite. Dar criticii au descris ecodesign-ul ca fiind un alt exemplu de birocraţie la Bruxelles.
Anul trecut, normele care limitează puterea noilor aspiratoare au provocat o adevărată frenezie mass-media, supranumită „Hoovergate”. Conform directivei privind proiectarea ecologică, care de vineri va acoperi plite, cuptoare şi hote de gătit, nu va fi permis pe piaţă niciun model care nu se încadrează sub limitele de eficienţă energetică stabilite, prin luarea de măsuri în ce priveşte izolarea şi design-ul mai bun al uşilor. Comisia spune că diferenţa în termeni de performanţă va fi „invizibilă” pentru consumatori.

Legea permite magazinelor să-şi lichideze stocurile, deşi campaniile pentru eficienţa energetică atenţionează clienţii să nu se lase seduşi de reducerile la preţul unor aparate care mai apoi vor duce la facturi mari de combustibil.

sursa: green-report.ro

Categorii: Factori poluanti | 20.02.2015 1 Comment »


Afisari: 1041

One Response to “Vanzarea cuptoarelor si plitelor de gatit care risipesc energie va fi interzisa”

  1. GIL Says:
    February 25th, 2015 la 2:52 pm

    Am intrat in UE,totul bine pentru ca poti umbla de nebun in mai multe tari si nu te treaba nimeni nimic.Dar sau ivit minti luminate care gindesc pentru noi si vor sa ne schimbe viata in robotica.Nu inteleg si nu voi intelege de ce U.E,imi face mie preturile ca tara energetica sa fie egale cu ale lor .Daca vor asta sa ne faca si salariile si pensiile ca ale lor atunci poate va fi bine.Dupa ce sa permis vinderea Romaniei acum ni se cere eficienta economica : cu ce ,de unde,de la buticari.

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design