Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Marea Bariera de Corali risca sa ajunga o „groapa de gunoi”

Marea Bariera de Corali risca sa ajunga o „groapa de gunoi” daca guvernul australian nu renunta complet la aruncarea materialului de dragare in apele parcului maritim inscris in Patrimoniul mondial al umanitatii, avertizeaza Fondul Mondial pentru Natura (WWF).

marea-bariera-de-coraliPentru a evita introducerea sitului pe lista patrimoniului in pericol, Australia a decis in luna ianuarie interzicerea deversarii de material de dragare. Potrivit ecologistilor, aruncarea de material de dragare duce la degradarea sitului, asfixiind coralii si algele care alcatuiesc cea mai mare formatiune vie din lume, pe care le lasa prada elementelor toxice.
In raport se arata ca extinderea zonelor portuare in interiorul apelor de la Bariera de Corali, in urma careia ar disparea aproape 51 de milioane de metri cubi de fund marin, ar periclita frumusetea naturala a locurilor. Aceste extinderi ar mari capacitatea de vehiculare a carbunelui din porturile regiunii de la 237 de milioane de tone la 637 de milioane de tone pe an si ar duce la apropierea complexului portuar de capacitatea totala din Shanghai, cel mai mare port din lume, adauga raportul realizat de WWF.
Potrivit autorilor documentului, proiectul nu ar fi necesar, in conditiile in care actuala capacitate a porturilor nu este utilizata in intregime cea mai mare parte a timpului.

Avertizand ca poate inscrie situl pe lista patrimoniului in pericol, UNESCO a dat termen Australiei pana la 1 februarie sa redacteze un raport cu masurile pentru protejarea lui. Australia afirma ca a luat deja masuri, interzicand dragarea de noi zone in afara porturilor timp de zece ani. „Stim ca Bariera de Corali face fata unor provocari, dar inregistram progrese semnificative. Realitatea arata ca eforturile noastre nu sunt de trecut cu vederea”, declara saptamana trecuta ministrul australian al mediului, Greg Hunt, citat de AFP.

sursa: ecomagazin.ro

Categorii: Factori poluanti, Stiri Externe | 11.02.2015 No Comments »


Afisari: 2495

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design