Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

S-a dat startul la ECOlimpiada Elevilor

Pentru al treilea an consecutiv, Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice, aduce proiectul educațional ECOlimpiada Elevilor în școlile din România.

ECOlimpiadaInițiativa își propune familiarizarea elevilor din clasele a III-a cu procesul de colectare separată a deșeurilor de ambalaje și cu cel de reciclare prin intermediul auxiliarului curricular „Învățăm să reciclăm ambalajele”.

Datorită performanțelor foarte bune înregistrate în primele două ediții, unde aproximativ 33.593 de elevi și 1.359 de cadre didactice din 58 de orașe au răspuns pozitiv proiectului ECOlimpiada Elevilor, anul acesta programul se extinde în 47 de localități din România, pentru a ajunge la un număr și mai mare de elevi.

Proiectul se va desfășura în unitățile de învățământ din următoarele orașe: Adjud, Agnița, Aiud, Băilești, Bârlad, Bistrița, Calafat, Călărași. Câmpia Turzii, Câmpina, Curtea de Argeș, Dej, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Dumbrăveni, Făgăraș, Fălticeni, Focșani, Găești, Giurgiu, Mangalia, Mediaș, Miecurea Ciuc, Odorheiul Secuiesc, Oraștie, Pașcani, Pătârlagele, Pitești, Rădăuți, Râșnov, Reghin, Roman, Sfântu Gheorghe, Sighetul Marmației, Sinaia, Slatina, Slobozia, Suceava, Târgoviște, Târgu Jiu, Târgu Secuiesc, Tulcea, Turda, Urziceni, Vaslui, Vulcan si Zalău.

ECOlimpiada elevilor este un demers complet, desfășurat la nivel național, care integrează două componente. Prima și cea mai importantă componentă este cea didactică, aceasta urmărind educarea elevilor și stimularea interesului celor mici față de procesul de colectare separată, ca mijloc de prezervare a mediului. Acțiunile iresponsabile și lipsa unei educații în sensul protejării planetei au dus, în timp, la o degradare care pare acum ireparabilă. Astfel, generațiile prezente și viitoare trebuie să conștientizeze această problemă și să dobândească un simț al responsabilității vizavi de mediu. Acest lucru poate fi obținut doar prin educație și prin asigurarea unor practici ulterioare corecte din partea celor mici, dar și a apropiaților lor adulți.

Cea de-a doua componentă constă într-un concurs pentru elevi, având ca scop dinamizarea procesului de învățare prin stimularea competitivității la nivel școlar, local și național. La finalul consultării manualului, elevii vor avea de realizat compuneri în care să descrie ce subiect i-a impresionat cel mai mult dintre cele abordate în clasă.

Pentru că obiceiurile sănătoase vor dăinui, cu atât mai mult cu cât își au începuturile în familie, sperăm că lecția invățată de copii la școală să fie continuată acasă. Următorul pas ar fi începerea colectării separate acasă, ca un gest firesc care să implice întreaga familie.

sursa: colecteazaselectiv.ro

Categorii: Concursuri verzi | 28.01.2015 No Comments »


Afisari: 1183

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design