Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Utilizarea in exces a ingrasamintelor cu fosfor si azot ar putea distruge Pamantul

Utilizarea exagerată a îngrășămintelor artificiale precum cele fosfatice și azotoase în agricultura intensivă depășesc „limitele planetare” care permit susținerea vieții pe Pamânt, spune profesorul Stephen Carpenter, directorul Centrului de Limnologie (hidrobiologia apelor dulci) al Universității statului Wisconsin.

ingrasaminte„Nu mai avem mult până să atingem și să depășim limitele biofizice care îngăduie existența civilizației umane, așa cum o cunoaștem”, susține Carpenter. Profesorul și echipa sa au examinat problema încălzirii globale datorate emisiilor de carbon și impactul acesteia, modul în care aceasta afectează creșterea nivelului mărilor și pierderea diversității, printre altele. Ei au descoperit că oamenii au determinat schimbarea amplă a ciclurilor naturale ale azotului și fosforului mult mai mult decât oricare alt fenomen, creșterea fiind de ordinul a 200 până la 300%. Spre deosebire de aceasta, creșterea carbonului a fost de numai 10-20%, însă a stârnit o adevărată zarvă în privința climei, a mai spus sursa citată.

Cercetătorii susțin că folosirea fosforului și azotului artificial pentru sporirea producției agricole nu este necesară în anumite zone ale lumii pentru că pământul deja conține conține numeroase substanțe nutritive care favorizează recoltele-record. Folosirea excesivă a acestor elemente pe terenuri unde ele sunt deja abundente are un impact asupra planetei determinând incapacitatea ei de a susține viața.

sursa: green-report.ro

Categorii: Factori poluanti | 21.01.2015 No Comments »


Afisari: 1175

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design