Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Plastic biodegradabil obtinut din tulpini de patrunjel si spanac

Utilizarea deșeurilor vegetale pentru a produce materiale plastice biodegradabile pare a fi alternativa ideală la plasticul actual. Pentru realizarea acestui nou produs cercetătorii europeni au folosit tulpini de pătrunjel și spanac, coji de cacao și coji de orez. Produsele folosite s-au dovedit a avea o serie de proprietăți mecanice comparabile cu materiale plastice convenționale, care sunt folosite pentru fabricarea de saci de gunoi sau componente de calculator.

bioplasticEuropa produce anual peste 24 de milioane de tone de deșeuri vegetale. Acest material conține celuloză, un polimer natural care pot fi utilizat pentru a imita materialele plastice convenționale. După ce cercetatorii au investigat proprietățile mecanice ale maselor plastice biodegradabile obținute au demonstrat că cele obținute din tulpini de pătrunjel și spanac au avut cele mai bune proprietăți elastice, iar cele din coji de cacao și orez erau mai rezistente la rupere.

Cercetatorii au demonstrat că masele plastice biodegradabile realizate din pătrunjel, spanac și orez au fost comparabile cu polietilena de joasă densitate care este frecvent utilizată pentru a face saci de plastic și unele componente de calculator. Bioplasticul realizat din coji de cacao a arătat proprietăți similare cu polietilena și polipropilena, care sunt utilizate pentru fabricarea ustensilelor de bucătărie sau a conductelor.

În cele din urmă, cercetatorii au examinat cât de bine aceste biomateriale plastice s-ar degrada în mediu. Ei au arătat că atunci când sunt înmuiate în apă timp de o săptămână toate tipurile de bioplastic se umflă și încep să se fragmenteze. După o lună s-au dezintegrat complet. Ei au ajuns la concluzia că aceste materiale ar putea juca un rol important în înlocuirea materialelor plastice convenționale și reducerea deșeurilor non-biodegradabile dăunătoare din ecosistemele poluante.

sursa: green-report.ro

Categorii: Factori poluanti | 05.12.2014 No Comments »


Afisari: 1321

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design