Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Plasticul care se degradeaza in trei ore

Cercetătorii de la Universitatea din Dakota de Nord au reuşit să creeze un tip de material plastic care, expus la raze ultraviolete, se degradează complet în doar trei ore, scrieiflscience.com.

plastic degradabilNoul plastic degradabil are la bază un amestec de molecule care derivă din fructoză şi un tip de molecule care absorb lumina. Prin încălzirea acestui amestec de fructoză şi molecule absorbante de lumină, oamenii de ştiinţă au reuşit să creeze un plastic solid pe care l-au expus, apoi, la razele ultraviolet (UV), la o lungime de undă de 350 de nanometri, care se regăseşte şi în intervalul de lungimi de undă pe care le emite Soarele.

Odată expus la lumină, într-o perioadă de timp de aproximativ trei ore, noul plastic a început să se degradeze. Potrivit cercetătorilor, moleculele pot fi recuperate, odată ce plasticul s-a topit, şi pot fi reutilizate pentru a obţine noi cantităţi de plastic biodegradabil.

Evident, acest nou tip de plastic, dacă va fi folosit la scară industrială, nu este indicat pentru bunuri de folosinţă îndelungată, dar poate fi utilizat cu succes, de exemplu, pentru gadget-urile electronice care, după cum bine se ştie, sunt greu de reciclat.

sursa: green-report.ro

Categorii: Factori poluanti | 24.11.2014 No Comments »


Afisari: 956

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design