Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Interventii in spatiul public din cartierul Tineretului – Tineretului Paint Party

În weekendul 11-14 septembrie 2014, Asociația Komunitas organizează în cartierul Tineretului, pe strada Gheorghe Şincai nr. 6, lângă biserica Manu Cavafu, cea de-a 3-a amplasare a Acumulatorului Urban Mobil, denumit AcUM, eveniment ce va fi continuat de acțiunea comunitară ”Tineretului Paint Party”, care va avea loc în parcul cu același nume.

Acumulator UrbanAcUM este un pavilion modulabil, cu o structură de lemn, ce a fost realizat în cadrul unui atelier de lucru la care au participat studenţi voluntari de la Facultăţile de Urbanism şi Arhitectură, coordonat de studioBASAR.

AcUM va fi deschis de joi până duminică, între orele 11:00 – 20:00, având următorul program:

Joi 11 septembrie 13.00-21.00 – comunicare, chestionare, hărţi mentale, inaugurare expoziţie cartierul Tineretului
Vineri 12 septembrie 19.00-20.00 Masă Rotundă – Cartierul Tineretului
Sâmbătă 13 septembrie 11.00-13.00 Atelier pentru copii – ‚Fata din soc’ şi drumul până acasă
17.30-18.30 Masă Rotundă – Locuri din Cartierul Tineretului
18.30-20.00 Tur Ghidat – Plimbare la pas prin cartier
Duminică 14 septembrie 11.00-13.00 Atelier pentru copii – Expediţie în căutarea ‚Oraşului Florilor’

Tot duminică, pe 14 septembrie, începând cu ora 12:00, celebrăm cartierul Tineretului printro explozie de sunet și culoare: ne lăsăm duși de valul inspirației, în cadrul primului ”paint party” deschis publicului, organizat în acest cartier. Ne instalăm lângă skate park-ul Tineretului, cu 15m de panouri, 50l de vopsea & multe pensule și pornim petrecerea formelor și a culorilor.
La sfârșitul evenimentului ”Tineretului Paint Party”, declarăm cei 15 m de pictură ca fiind primul manifest comun de creativitate și improvizație, prin care dorim să marcăm o altfel de Zi a Cartierului Tineretului.

Acumulatorul Urban si Tinetului Paint Party sunt evenimente organizate cadrul proiectului “Spaţii urbane în acţiune“, cea mai nouă inițiativă a Asociației Komunitas. ”Spaţii urbane în acţiune” propune soluții de abordare a 3 cartiere din București (Tei, Tineretului și Timpuri Noi) într-o manieră integrată și interdisciplinară, lucrând pe mai multe planuri complementare care vizează următoarele tipuri de activităţi: cercetare urbană pe tema spațiilor publice din cele 3 cartiere, evenimente comunitare și festivaluri urbane, intervenții urbane participative, educație urbană adresată elevilor din 5 școli/licee situate în cele 3 cartiere și bazată pe elemente de
urbanism, antropologie urbană și implicare civică.

Proiectul se derulează în perioada 1 mai 2014 – 30 octombrie 2015, iar zonele de interes sunt 3cartiere din București: Tei, Tineretului, Timpuri Noi.

Categorii: Vreau sa ma implic | 09.09.2014 No Comments »


Afisari: 964

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design