Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Gazele de sera generate de productia de carne ar putea creste cu 80%

Un studiu elaborat de universităţile Cambridge şi Aberdeen estimează că gazele de seră generate de producţia de carne vor creşte cu 80%, dacă populaţia lumii va continua să mănânce produse din carne şi lactate din ce în ce mai mult, păstrând actualul ritm de creştere a consumului, potrivit BBC.

productie carneStudiul solicita oamenilor să se limiteze la două porţii de carne roşie şi şapte de pasăre pe săptămână, în condiţiile în care tot mai multe persoane de pe glob adopta dieta americană ce include consum ridicat de carne şi lactate.

Dacă ritmul creşterii consumului de carne şi lactate continuă, tot mai multe păduri şi câmpuri utilizate pentru culturi arabile vor fi transformate în păşuni, în condiţiile în care fermierii vor încerca să facă faţă cererii.

Despăduririle vor duce la creşterea emisiilor de carbon şi sporirea şeptelului va duce la creşterea nivelului de metan şi utilizării fertilizatorilor, ceea ce va accelera schimbările climatice.

O schimbare importantă în acest proces poate avea loc dacă populaţia globului învaţa să nu mai irosească mâncarea.

sursa: green-report.ro

Categorii: Alimentatie, Factori poluanti | 02.09.2014 No Comments »


Afisari: 880

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design