Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Un rau din China a devenit rosu, peste noapte

Locuitorii orasului Wenzhou, sunt scati de transformarea raului care trece prin oras: saptamana trecuta, joi noaptea, acesta desi arata normal la ora 5, a devenit rosu-sangeriu in numai o ora.

rau china

Oamenii s-au plâns şi de un miros ciudat care a însoţit, se pare, transformarea culorii apei. Inspectorii de protecţia mediului spun că nu au descoperit, deocamdată, cauza misterioasei modificări de culoare; contaminarea industrială ar fi fost o posibilă cauză, dar nici măcar nu este luată în calcul, din moment ce pe râul respectiv nu se află nicio uzină chimică.

“Nimeni nu are nicio idee despre cum râul ar fi putut să fie poluat pentru că nu există fabrici care să arunce deşeuri în zonă. Noi pescuiam aici, apa era potabilă”, a scris un localnic pe Weibo, un site chinezesc de microblogging.

Totuşi, o analiză preliminară a apei indică posibilitatea unor deversări ilegale drept cauză a schimbării culorii apei. “Suspectăm faptul că ar fi fost aruncaţi coloranţi artificiali în apă, în speranţa că taifunul care a precedat evenimentul ar fi cauzat ploi intense şi nimeni nu ar fi observat culoarea roşie a apei. Dar nu a plouat tare, aşa că urmele faptei se observă foarte bine”, a spus Jianfeng Xiao, şef al poliţiei locale, pentru China News.

sursa: Totb.ro

Categorii: Factori poluanti, Stiri Externe | 30.07.2014 No Comments »


Afisari: 1233

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design