Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Dunarea are mai mult plastic decat peste

Numărul deşeurilor din plastic îl depăşeşte pe cel al larvelor de peşte, în sectorul Dunării dintre Viena şi Bratislava, potrivit estimărilor făcute de către cercetătorii de la Universitatea din Viena, în perioada 2010-2012. Studiul, citat de Comisia Europeană, relevă, de asemenea, că aproximativ 4,2 tone de deşeuri din plastic sunt aduse, zilnic, de apele fluviului în largul Mării Negre.

gunoi-dunare“Timp de 2 ani, cercetătorii au colectat, cu ajutorul setcilor, 951 de probe, atât în timpul zilei, cât și noaptea. În laborator, fiecare dintre cele 951 de probe a fost analizată, separându-se larvele de peşti şi de bucăţile de plastic. La 1.000 de metri cubi de apă, pe sectorul Dunării dintre Viena şi Bratislava, au fost identificate 317 particule de plastic și doar 257 larve de pește”, potrivit studiului citat de Comisia Europeană.

La nivel global, producția de plastic a crescut uimitor, de la 1,7 până la 280 de milioane de tone pe an, în ultimii 60 de ani. Deşeurile din plastic se acumulează în aproape toate habitatele și ecosistemele de pe glob, iar efectele negative asupra mediului şi asupra vieţuitoarelor sunt devastatoare, susţin autorii studiului.

sursa: green-raport.ro

Categorii: Factori poluanti, Stiri Romania | 19.06.2014 No Comments »


Afisari: 1073

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design