Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Peste 50% dintre ecosistemele de apa dulce din Europa sunt amenintate de poluare

Aproape jumătate din râuri și alte cursuri de apă din Europa continentală sunt amenințate de poluanți chimici, cum ar fi pesticidele și alte substanțe industriale, relevă un studiu bazat pe o analiză a datelor serviciilor guvernamentale de monitorizare provenind de la 4.000 de situri din Uniunea Europeană, informează AFP.

apa-ecosistemCercetătorii consideră că riscurile reale sunt “probabil subevaluate”, având în vedere limitările programelor de monitorizare ale agențiilor guvernamentale din diferite țari.

Pesticidele, hidrocarburile aromatice policiclice (HAP), soluțiile ignifuge bazate pe brom, vopselele fără miros, lacurile pentru protejarea lemnului sunt, conform cercetătorilor, substanțele chimice care prezintă cel mai mare risc pentru aceste ecosisteme acvatice, dintre cele 223 de substanțe analizate.

Autorii studiului consideră că aceste produse chimice au fost probabil fatale pentru diferite organisme din râuri și alte cursuri de apă în 14% din locurile monitorizate și au provocat efecte adverse cronice în 42% dintre acestea.
La nivel regional, bazinele hidrografice mai industrializate din nordul Europei prezintă un risc de poluare chimică în mod vădit mai mare decât în sudul continentului.

sursa: financiarul.ro

Categorii: Factori poluanti | 18.06.2014 No Comments »


Afisari: 1001

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design