Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Dezvoltarea abilitatilor de viata ale tinerilor in contextul dezvoltarii durabile

Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Bihor (beneficiar), Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Asociatia REPER21 (parteneri) lanseaza proiectul « Dezvoltarea abilitatilor de viata ale tinerilor in contextul dezvoltarii durabile », cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Conferinta de lansare va avea loc la ORADEA, pe 20 iunie 2014 (vineri), în intervalul 10.00 – 12.30, în sala festivă a Colegiului National ,”Mihai Eminescu” (str. Roman Ciorogariu, nr. 18).
Grupul tintă al proiectului este format din 1060 de cadre didactice din învătămantul preuniversitar din întreaga tară.

Afis Conferinta Prof21

 

Schimbările profunde si rapide ce caracterizează lumea de astăzi revolutionează toate domeniile, inclusiv educatia. Noua pedagogie este “centrată pe elev” pentru a tine cont de posibilitătile sale reale de a performa într-o societate complexă si imprevizibilă, precum cea a secolului XXI. Noile metode sunt “active”, adică urmăresc să transforme elevul din receptor pasiv de informatii în actor al procesului de învăţare. Noua scoală îl învată să învete autonom, îl stimulează să cerceteze, îl implică în realizarea de proiecte desfăsurate în situatii concrete. Piatră de temelie a educatiei de ieri, transmiterea de cunostinte nu mai este un scop în sine, ci doar una dintre variabilele necesare pentru formarea de competente.

Pentru ca orientarea spre competente să aibă succes, dezvoltarea abilitătilor de viată este indispensabilă. Fără o paletă largă de abilităti, tinerii nu reusesc să transfere către viata reală si să utilizeze efectiv cunostintele pe care le dobândesc în cadrul scolar. Abilitătile reprezintă deci ingredientul esential ce le permite transpunerea cunostintelor în comportamente si în atitudini.

Totodată, dezvoltarea abilitătilor de viată trebuie realizată “în context”. Competentele formate trebuie să ofere tinerilor o mai bună adaptare la complexul de constrângeri ?i provocări sociale, de mediu, economice si culturale specifice societătii în care trăiesc. Educatia pentru dezvoltarea durabilă permite întelegerea problemelor societale si identifică solutiile disponibile în contextul actual. Premisa proiectului este că educatia pentru dezvoltarea durabilă întăreste relevanta si eficacitatea dezvoltării abilitătilor de viată.

Categorii: Stiri Romania, Vreau sa ma implic | 18.06.2014 No Comments »


Afisari: 1266

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design