Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Inca un pas spre reducerea folosirii pungilor de unica folosinta din plastic in Europa

Parlamentul European a votat in favoarea proiectului directive europene privind pungile folosite pentru transport, proiect ce a fost prezentat Comisiei pe 4 noiembrie 2013.

pungi_plasticCa urmare a votului, Parlamentul European a fost de acord cu reducerea consumului de pungi de plastic usoare (reducere de 50% pana in 2017 si 80% pana in 2019, comparative cu cifrele din 2010).
Statele member vor putea limita utilizarea pungilor din plastic, folosind o derogare de la articolul 18 al directivei privind ambalajele si deseurile de ambalaje.

Parlamentul European a propus, de asemenea, eliminarea pungilor care se fragmenteaza si nu sunt biodegradabile si interzicerea substantelor nocive din compozitia pungilor de plastic. Prin urmare, utilizarea materialelor plastic oxodegradabile (plastic obişnuit îmbogăţit cu aditivi, ce declanşează dezintegrarea plasticului, dar care conţin de multe ori şi metale grele) nu este considerata o optiune viabila.

sursa: letsdoitromania.ro

Categorii: Factori poluanti | 05.05.2014 No Comments »


Afisari: 846

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design