Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

ViitorPlus te invita la o alergare matinala de primavara

ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila si televiziunea Dolce Sport așteapta toti pasionatii de sport si miscare in aer liber la o noua editie a Crosului Padurii, pe data de 30 martie 2014, in Parcul Tineretului din Bucuresti. 

ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila – te invita la o alergare matinala de primavara, duminica, 30 martie 2014, in Parcul Tineretului din Bucuresti, cu ocazia celei de-a VI-a editii a Crosului Padurii.

CP Crosul Padurii

Evenimentul este dedicat promovarii sportului de masa si strangerii de fonduri pentru o cauza de mediu, campania „Padurea Copiilor” a asociatiei ViitorPlus. Fondurile stranse in urma Crosului Padurii vor fi folosite pentru impadurirea terenurilor degradate din sudul tarii.
Dorindu-si sa ofere raspunsul la intrebarea: „Cand se alearga cel mai bine, dimineata sau seara?”, organizatorii au propus un slogan prietenos pentru Crosul Padurii 2014, „Trezeste-te in alergare!”. Acestia promit sa comunice concluziile dupa ce vor compara timpii cursei de 10km a Crosului din 2013, cu cei realizati in cursa de dimineata din acest an. Pentru a fi in ton cu sloganul campaniei, alergatorii sunt incurajati sa vina in numar cat mai mare imbracati in pijamale. Organizatorii au incercat deja alergarea in pijamale, iar rezultatele pot fi urmarite in clipul oficial de promovare si clipul filmat cu ajutorul Metrorex.

La eveniment sunt asteptati peste 1000 de alergatori de toate varstele, atat incepatori, cat si cu experienta. Toti cei inscrisi au putut participa la antrenamentele oficiale desfasurate in lunile februarie si martie, conduse de atleti experimentati: Andrei Gligor, Oana Badea si Andrei Rosu. Misiunea celor trei a fost de a initia alergatorii pentru cursa de 3 km, de a pregati fizic si psihologic participantii care doresc sa alerge la cursa de 10 km pentru prima oara si de a-i ajuta pe toti cei ce doresc sa-ti imbunatateasca performantele sau sa se pregateasca pentru curse viitoare mai lungi. Cei trei atleti, alaturi de echipa ViitorPlus si Dolce Sport, au tinut in saptamanile premergatoare Crosului si niste ore speciale de Educatie Fizica in 3 scoli generale din Capitala (nr. 165, nr. 192 si nr. 119), in scopul de a promova sportul si viata sanatoasa in randul generatiei tinere.

Crosul Padurii va cuprinde 3 probe consacrate: Mini-maraton de 10 km, Cursa Populara de 3 km si Cursa Copiilor, impartita pe grupe de varsta in alergari de 1 km sau 500 m. Se mai pot face inscrieri pe www.crosulpadurii.ro

Lansata in 2011, Padurea Copiilor a fost sustinuta la 12 evenimente de alergare caritabile in care peste 5.500 de alergatori au luat startul pe distante diferite, de la cros de 3 km, pana la distante de ultramaraton (peste 150km). Datorita alergatorilor la evenimente sportive si donatorilor, a fost posibila impadurirea pe o suprafata echivalenta cu 12 terenuri de fotbal. Padurea Copiilor este o campanie de strangere de fonduri a programului de impadurire “Adopta un copac!”. In cadrul acestui program, asociatia ViitorPlus a plantat si ingrijit 36 de hectare de padure (aproape 225.000 de puieti).

 

Categorii: Azi ma simt verde, Concursuri verzi, Vreau sa ma implic | 27.03.2014 No Comments »


Afisari: 1597

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design