Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Numarul chimicalelor care cauzeaza afectiuni ale copiilor s-a dublat fata de 2006

În ultimii ani, cazurile copiilor bolnavi de autism, sindromul de hiperactivitate cu deficit de atenţie(ADHD) sau dislexie s-au înmulţit considerabil. Cercetătorii spun că mediul în care cresc tinerii joacă un rol important în această problemă.

afectiuni copiiÎn 2006, oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Sănătate Publică Harvard şi cei de la Şcoala de Medicină din Icahn, SUA, au identificat cinci chimicale industriale responsabile de anumite afecţiuni ale creierului: plumb, mercur, bifenili policroruraţi (găsiţi în transformatorii electrici şi motoare), arsenic (găsit în sol, apă şi în pesticide) şi toluen (găsit în benzina procesată, în lacul de unghii etc.).

Expunerea la aceste neurotoxine a fost asociată cu schimbările de dezvoltare neuronală a fetusului, cu rezultatele slabe la şcoală ale tinerilor şi IQ-ul mic, comportamentului delicvent şi anomaliilor neurologice. Aceeaşi cercetători au revăzut studiile şi au găsit încă 6 chimicale industriale care pot afecta dezvoltarea normală a creierului: manganul, florura, clorpirifos, dicloro-difenil-tricoloretan, tetracloretilen şi difenil polibrominat eter. Manganul, de exemplu, se găseşte în apa de băut şi din cauza lui, copilul tău poate fi slab la matematică, pe când expunerea sa la florură, pe care o găsim tot în apă, poate duce la o scăderea unui IQ mediu cu până la 7 puncte.

Restul chimicalelor, întâlnite în solvenţi şi pesticide, pot cauza un comportament agresiv. Echipa de cercetători admite, totuşi, că nu există o conexiune cauzală între expunerea la o singură chimicală din această „listă neagră“ şi comportamentul problematic sau problemele neurologice – este mult prea complicat să izolezi efectele fiecărei chimicale în parte ca să ajungi la o asemenea concluzie. Însă dezvoltarea creierului, adaugă aceştia, este foarte vulnerabilă la efectele acestor chimicale şi în foarte multe cazuri, schimbările pe care acestea le determină sunt permanente.

sursa: adevarul.ro

Categorii: Factori poluanti | 17.02.2014 No Comments »


Afisari: 792

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design