Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Inventie incredibila: Masina de spalat care functioneaza fara apa

Tehnologia revolutionara a acesteia utilizeaza milioane de margele mici de plastic care indeparteaza petele si mirosurile de pe articolele puse “la spalat”.

masina de spalat fara apaCompania din spatele tehnologiei, Xeros, sustine ca procesul nu este doar mai eficient in ceea ce priveste curatarea articolelor, ci este si mai economic.

Se estimeaza ca, daca toate gospodariile din Marea Britanie vor fi convertite la tehnologia Xeros, s-ar putea economisi aproximativ sapte milioane de tone de apa pe saptamana, relateaza Daily Mail.

Bilele de polimer, la randul lor, ar putea reduce cantitatea de detergent necesara pentru a curata hainele si pot fi utilizate de circa 500 de ori inainte de a fi inlocuite.

In timpul ciclului de spalare, mai mult de un milion de margele mici de polimeri sunt adaugate in masina, impreuna cu o ceasca de apa si cateva picaturi de detergent special Xeros.

Dupa ce amestecul dizolva petele, murdaria este absorbita intr-o cuva speciala.
Dupa finalizarea ciclului de curatare, bilele de polimeri sunt absorbite prin orificiile tamburului intr-o nisa special proiectata pentru recuperarea si refolosirea lor.

Tehnologia este gandita pentru a solicita mai putin de 20 la suta din apa utilizata in mod normal de masinile de spalat si doar 50 la suta din energia electrica necesara unei masini de spalat traditionale.

In prezent, tehnologia este disponibila doar pentru unele hoteluri si spalatorii industriale, dar compania intentioneaza sa creeze o versiune pentru uzul casnic in viitorul apropiat.

Sursa:  ziare.com

Categorii: Spalatorii | 31.01.2014 No Comments »


Afisari: 1315

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design