Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Poluarea aerului interior, al patrulea factor de risc pentru sanatate

Odorizant cameraRespiratia corecta, a unui aer curat, este singura care asigura oxigenarea corespunzatoare in intreg corpul.

O problema de mare actualitate este calitatea aerului inspirat, sau altfel spus consecintele poluarii aerului. Despre poluarea aerului exterior s-a vorbit destul de mult, dar o problema mai acuta si mai severa a devenit poluarea aerului interior, din locuinte, cladiri, vehicule de transport. Astfel, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii in cadrul proiectului „Global burden of disease”, in 2010 poluarea exterioara se afla pe locul noua in clasamentul cauzelor deceselor.

Dar in Noiembrie 2013 la conferinta organizata la Paris de Uniunea Internationala impotriva tuberculozei si bolilor respiratorii, Dl. Ross Anderson (profesor de epidemiologie si sanatate publica la Universitatea din Londra) a declarat ca „poluarea aerului interior este al patrulea factor de risc” pentru scaderea sperantei de viata, dupa alimentatia nerationala, hipertensiune si fumat.

Odorizant-masinaSi cum sa nu fie asa, cand noi dam chiar bani pentru a ne otravi singuri. Sursele sunt numeroase si au, de regula, origine in materialele sintetice care degaja substante toxice. De exemplu spumele poliuretanice degaja mai mult decat poliesterii. Ele se folosesc la fixarea ferestrelor, dar se gasesc si in saltele ori perne.
La fel, materialele de constructie sau mobilier din rumegus aglomerat cu lianti chimici, din care se vor imprastia toxine in casa timp de cativa ani. Aparatura de conditionare a aerului il denatureaza si usuca.
Alti inamici insidiosi care vin de la supermarket in casa si masini pentru a le face mai placute printr-o odorizare artificiala, ne aduc un nebanuit cocktail de substante periculoase.

Potrivit EWG (Grupul de Munca Ecologica), un astfel de odorizant, care se vinde sub egida unor sloganuri chiar amuzante, precum „anuleaza legile naturii” sau „te face sa respiri fericit”, ne dau spre inhalare substante iritante si bronhoconstrictoare, genotoxice si mutagene, hepatotoxice, neurotoxine, alergeni, s.a.

 Ce puteti face ? Evitati toate odorizantele ! Ele nu elimina mirosuri ci adauga mirosuri mai tari, ca intr-un fel de camuflaj.
Doriti solutii naturale ? Uleiuri volatile naturale (esentiale) evaporate cu diverse dispozitive, pentru parfumare, dezinfectare si improspatare; iar pentru eliminare de mirosuri – carbune absorbant, plante si ventilatie corecta.

 

 

 

 

Categorii: Factori poluanti | 24.01.2014 No Comments »


Afisari: 9919

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design