Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Substante toxice descoperite in imbracaămintea pentru copii

Organizaţia internaţională Greenpeace a publicat marţi, 14 ianuarie, un raport în care alertează asupra elementelor toxice pentru sănătate pe care le conţin hainele pentru copii produse de mari firme internaţionale şi care se vând în ţări ca Spania, Columbia, Argentina Mexic sau SUA, informează marţi agenţia EFE.

haine.copiiOrganizaţia a analizat aproximativ 82 de articole vestimentare pentru copii, de la salopete, tricouri şi până la ghetuţe, aparţinând unor firme precum Adidas, American Apparel, Burberry, C&A, Disney, GAP, H&M, Li-Ning, Nike, Primark, Puma şi Uniqlo, achiziţionate în magazinele din 25 de ţări.

Investigaţia a confirmat prezenţa unor compuşi chimici periculoşi pentru sănătate, care pot altera echilibrul hormonal, în hainele produse atât de mărcile ieftine, cât şi în cele de lux. Este o situaţie alarmantă care se extinde în întreaga industrie textilă’, a explicat pentru EFE Ann Lee, responsabilă cu toxicitatea de la biroul Greenpeace din Asia de Est.

Analizele au demonstrat că 61 la sută dintre hăinuţe conţineau nonilfenol, un compus chimic care poate duce la tulburări hormonale, în timp ce 94 la sută conţineau ftalaţi folosiţi în mod obişnuit ca balsam în industria textilă şi care afectează sistemul reproductiv al mamiferelor.

În pofida riscului pe care îl prezintă contactul cu aceşti compuşi chimici nu se cunoaşte deocamdată care ar putea fi consecinţele pentru copiii care poartă aceste haine, a declarat Lee. ‘Încă nu există studii ştiinţifice concrete care să arate exact consecinţele expunerii prelungite la aceste toxine. Dacă se atrage însă atenţia cu privire la acest lucru, vom fi mai prevăzători în privinţa folosirii acestor haine care conţin astfel de toxine’, a subliniat Lee.

O marte parte dintre produsele analizate proveneau din China, de unde organizaţia crede că trebuie să înceapă combaterea acestei probleme.

Greenpeace a lansat un apel mărcilor internaţionale, precum Burberry, să reducă până în 2020 ‘la gradul zero’ orice prezenţă a toxinelor în hainele pentru copii produse de firmă.

Sursa: financiarul.ro

Categorii: Shopping, Stiri Externe, Stiri Romania | 15.01.2014 No Comments »


Afisari: 2047

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design