Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Ai grija de mediul inconjurator, colecteaza uleiul si untura

Proiectul Uleiosul este un proiect pilot de colectare urbană a uleiului alimentar și a grăsimilor alimentare de uz casnic.

ulei-finalGrija față de mediul înconjurător începe din casă și cred că implicându-ne în zona noastră de confort și dezvoltând un obicei cu impact nu doar asupra mediului (uleiurile uzate nu sunt biodegradabile, iar expunerea lor, chiar și accidentală, în mediul înconjurător afectează grav ecosistemul) dar și asupra noastră (uleiul alimentar și toată familia lui, strică și înfundă canalizări) putem ajunge și la alte obiceiuri sănătoase cum ar fi stingerea luminii când părăsim o încăpere, oprirea apei când plecăm din fața chiuvetei sau chiar la colectarea selectiva a altor deșeuri.

Efectele nocive ale uleiului de gătit folosit aruncat în canalizare

• Deteriorează și înfundă canalizările. Costurile de reparații și întreținere a canalizărilor se vor reflecta tot în buzunarul cetățeanului, aceste costuri fiind prezente în factura pentru apă curentă.

• Poluează apa și solul. Un litru de ulei alimentar uzat poluează un milion de litri de apă, atât cât consumă un adult în 14 ani de zile. De asemenea, un litru de ulei alimentar uzat aruncat pe sol, afectează fertilitatea acestuia pentru o perioada de 5 ani de zile, timpul necesar acestui deșeu ca să se descompună.

• Acest deșeu este o sursă de energie alternativă. Uleiul alimentar uzat poate fi transformat în combustibili alternativi, lumânări și altele. Aruncarea lui în canalizare reprezintă o risipă și costuri suplimentare pentru consumatorul casnic

Participa si tu la succesul acestui proiect colectând uleiul sau untura pe care o folosești la gătit în gospodărie într-o sticlă de plastic ( de 2 sau 5 litri ), găletușă , cutie de metal sau în ce își dorește fiecare. Cu alte cuvinte, meșterești cu ulei prin bucătărie? După ce și tu și dânsul v-ați făcut treaba, scapă de el într-unul din recipientul ales. Când fir-ar să fie se umple, pune mâna pe telefon și sună-ne să venim după el. Pe gratis!

Începând cu 2 decembrie Uleiosul demarează campania Marea Uleiadă! Poți preda uleiul alimentar uzat colectat prin simpla completare a unui formular. Vei fi contactat ulterior în vederea predării lui.

Marea Uleiadă se adresează acelor persoane responsabile, ce decid să fie active față de protejarea mediului și nu doar să privească pasive de pe margine, așteptând să vadă ce se întâmplă în jur pentru a lua atitudine.

sursa: uleialimentaruzat.net

Categorii: Factori poluanti, Ghid practic, Reciclare, Vreau sa ma implic | 02.12.2013 1 Comment »


Afisari: 2991

One Response to “Ai grija de mediul inconjurator, colecteaza uleiul si untura”

  1. Uleiosul, încotro? | Uleiosul Says:
    September 8th, 2014 la 7:13 am

    […] StopCO₂ […]

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design