Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

WWF lanseaza campania “Raurile de munte: ultima sansa”

WWF-Romania lanseaza campania nationala „Raurile de munte: ultima sansa”, urmand modelul campaniei din 2011, „Salvati padurile virgine”, cand peste 100.000 de romani au contribuit la modificarea legislatiei, in favoarea padurilor virgine.

rauri de munteWWF isi propune ca, alaturi de sustinatorii campaniei, sa obtina protectia legala pentru cele mai valoroase rauri de munte din Romania, amenintate in prezent de peste 500 de proiecte de microhidrocentrale, aflate in diferite stadii de avizare, construire sau functionare. Campania WWF ridica probleme precum: neglijarea biodiversitatii prin amplasarea microhidrocentralelor pe rauri cu o valoare ecologica ridicata, ignorarea riscurilor si a impactului cumulativ, construirea acestora fara o planificare corespunzatoare, precum si neglijarea impactului economic si social.

“Campania noastra pentru salvarea raurilor de munte nu are scopul de a opri dezvoltarea economica, dimpotriva, urmareste sa obtina implementarea unei viziuni economice pe termen lung, pentru cetateni si pentru natura. Intr-o realitate noua, in care importanta apei devine din ce in ce mai evidenta la nivel global, garantarea accesului la apa al cetatenilor si protejarea surselor de apa vor fi cruciale pentru asigurarea confortului de viata, dar si a perspectivelor de dezvoltare. Sustinem energiile regenerabile, insa doar in contextul in care constructia si functionarea acestora nu cauzeaza pagube iremediabile in natura, cu efecte negative pentru comunitatile locale, pentru natura si pentru tara. Experienta ne arata ca dezvoltarea haotica de pana acum a MHC-urilor a creat prejudicii mari in cele mai multe cazuri, punand in primejdie nu doar natura, dar si sustenabilitatea mai multor zone. Campania noastra doreste sa genereze o dezbatere ampla in jurul subiectului, ca in final sa reusim sa cream un cadru de dezvoltare a acestor investitii in tara noastra, ca acestea sa respecte comunitatile locale si natura, generand beneficii pentru toti cetatenii”, spune Magor Csibi, director WWF-Romania.

sursa: ecomagazin.ro

Categorii: Stiri Romania, Vreau sa ma implic | 15.11.2013 No Comments »


Afisari: 1585

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design