Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Cea mai “verde” scoala de pe Pamant

O scoala cu venituri modeste din Hong Kong a obtinut din partea US Green Building Council titlul de “Cea mai verde scoala de pe Pamant”.

cea mai verde scoala“Sing Yin Secondary School demonstreaza ca principiile si beneficiile ecologiei nu sunt doar pentru elite. Scoala este dotata cu panouri fotovoltaice verticale, are gradini pe acoperis si turbine eoliene si ii invata pe elevi importanta protectiei mediului si principiile dezvoltarii sustenabile. Aerul este improspatat de o gradina de bambus, iar in grija elevilor se afla o ferma bio si un acvariu cu corali”, scrie inhabitat.com.

In 2012, scoala din Hong Kong a organizat si o campanie menita sa incurajeze familiile din comunitate sa reduca consumul de energie.

Prima scoala “verde” din Romania

Prima scoala “verde” din tara noastra este un proiect al Transylvania College Cluj-Napoca si a costat aproximativ 4 milioane de euro, potrivit monitorulcj.ro.

Materialele folosite in constructie sunt naturale: podea naturala, pardoseli din rasini naturale, vopseaua este naturala, nontoxica, izolatia este din vata minerala, feresterele sunt cu straturi triple cu umbrire interioara astfel incat sa asigure racirea si incalzirea eficienta a spatiului, iluminatul natural este foarte mult folosit. Se folosesc pompe de caldura, avem panouri fotovoltaice care asigura inclazirea piscinei”, a explicat Anca Rusu.

sursa: green-report.ro

Categorii: Constructii, Stiri Externe | 12.11.2013 No Comments »


Afisari: 1089

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design