Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Pasunile semanate pentru biodiversitate, cea mai buna solutie pentru reducerea emisiilor si a eroziunii solului

Proiectul portughez intitulat Sown Biodiverse Pastures (pasuni semanate bogate in biodiversitate) a fost declarat castigator pentru solutia inovatoare propusa cu privire la reducerea emisiilor de CO2, eroziunea solului si riscul producerii de incendii ale vegetatiei, in acelasi timp propunand solutii pentru cresterea productivitatii pasunilor.

pasuniProiectul a fost declarat de catre Comisia Europeana drept castigator al marelui premiu al concursului World You Like (Lumea pe care o vrei) pentru cele mai bune solutii in domeniul schimbarilor climatice.

Proiectul Sown Biodiverse Pastures implica peste 1 000 de agricultori portughezi, carora le ofera amestecuri de seminte adaptate unor soluri specifice, de natura sa contribuie la cresterea capacitatii de rezilienta a solului la instabilitatea conditiilor de mediu. Proiectul, promovat de organizatia Terraprima, a avut drept efect imbunatatirea fertilitatii solului, a retentiei de apa si a rezistentei la eroziune si, de asemenea, a contribuit la cresterea productivitatii pasunilor in multe zone din Portugalia.

Concursul Lumea pe care o vrei face parte din campania paneuropeana a Comisiei Europene de sensibilizare a publicului, denumita ”Lumea pe care o vrei, cu clima care iti place”, care promoveaza solutii practice, inovatoare si eficiente in domeniul schimbarilor climatice.

Proiectul Sown Biodiverse Pastures va beneficia de sansa de a inregistra un video profesionist, precum si de sprijin pentru promovarea proiectului in mass media europeana.

sursa: ecomagazin.ro

Categorii: Concursuri verzi, Despre CO2 | 11.11.2013 No Comments »


Afisari: 1732

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design