Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Pitestiul a intrat in competitie pentru „Capitala europeana verde” 2016

Termenul-limita pentru depunerea candidaturilor la titlul de “Capitala europeana verde” in 2016 a expirat, iar in competitie au intrat urmatoarele 12 orase din 11 tari diferite. Printre ele se numara si orasul Pitesti, potrivit Comisiei Europene (CE).

pitestiOrasele cu care Pitestiul a intrat in competitie pentru titlul european sunt: Dabrowa Gornicza (Polonia), Essen (Germania), Larissa (Grecia), Ljubljana (Slovenia), Nijmegen (Olanda), Oslo (Norvegia), Reggio Emilia (Italia), Santander (Spania), Tours (Franta), Umea (Suedia) si Zaragoza (Spania).

“Ma bucura numarul mare de candidaturi pentru premiul «Capitala europeana verde». Acest lucru arata angajamentul oraselor europene de a imbunatati calitatea vietii cetatenilor lor si calitatea mediului inconjurator. Initiativa «Capitala europeana verde» ofera o platforma pentru a impartasi cele mai bune practici, a face schimb idei si a da exemple altor orase. Le urez mult succes tuturor candidatilor din cadrul competitiei pentru 2016”, a spus comisarul UE pentru mediu, Janez Potocnik.

Premiul „Capitala europeana verde” este acordat unui oras care ocupa o pozitie de lider in materie de management urban ecologic. Aceste orase urmaresc sa instituie standarde mai inalte in domeniul dezvoltarii urbane durabile, ascultand dorintele cetatenilor si promovand solutii inovatoare la provocarile din domeniul mediului.

Castigatorul va fi anuntat in luna iunie 2014, la Copenhaga, Danemarca, Capitala europeana verde in 2014.

Sursa: green-report.ro

Categorii: Azi ma simt verde, Stiri Romania | 06.11.2013 1 Comment »


Afisari: 1779

One Response to “Pitestiul a intrat in competitie pentru „Capitala europeana verde” 2016”

  1. Pitesti Says:
    November 6th, 2013 la 5:44 pm

    https://www.facebook.com/MunicipiulPitesti

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design