Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Every Can Counts, o solutie pentru colectarea selectiva de care au nevoie companiile

Ieri, 30 octombrie  a avut loc în București, ”Sesiunea publică de informare privind programul internațional de colectare selectivă a dozelor din aluminiu Every Can Counts”, organizat de Asociația Non Profit Alucro și Camera de Comerț și Industrie a României – Camera Națională.

poster campanieEvery Can Counts subliniază importanța reciclării dozelor de aluminiu indiferent de locul în care se consumă conținutul acestora. Urmărind comportamentul consumatorilor aflat într-o continua schimbare, programul atrage atenția asupra reciclării dozelor și a protejării mediului inconjurător. În acest sens, Asociația Alucro urmărește să implementeze programul la scară națională, dar adaptat la nevoile locale, motiv pentru care a organizat o serie de întâlniri în mai multe orașe din țara, cu autoritățile și agenții economici, pentru a putea afla nevoile și problemele cu care se confruntă comunitățile locale.

După campania națională derulată în școli, a venit rândul mediului de afaceri din România să afle care sunt beneficiile implementării unui program de colectare selectivă în cadrul companiei. În general, reținerea vine din faptul că unele companii nu se consideră mari generatoare de deșeuri de tipul dozelor din aluminiu, prin comparație cu plasticul sau hârtia. Scopul Every Can Counts este acela de a promova comportamentul responsabil și însușirea unor deprinderi în spirit ecologic în rândul populației, motiv pentru care ne propunem să implementăm acest program în cât mai multe companii, indiferent de domeniul lor de activitate, de numărul angajaților sau de cantitățile pe care le vor colecta. Astfel, atât companiile, cât si institutiile publice interesate, vor primi gratuit sprijinul nostru și logistica necesară derulării programului”, declară Adina Magsi, Director General, Asociația Non Profit Alucro.

Prin organizarea acestor întalniri locale, Asociatia Alucro a lansat o invitație deschisă tuturor agenților economici din mediul urban și rural, autorităților și mass-media. Toți cei interesați de implementarea programului Every Can Counts vor primi consultanța și suport logistic gratuit. În acest sens, vor fi puse la dispoziție materiale informative necesare, flyere, cutii de colectare, etc., acestea putând fi personalizate cu sigla companiei.

În paralel cu acțiunile adresate mediului de afaceri, Alucro derulează campanii de informare și de colectare a deșeurilor de la populație prin intermediul centrelor comerciale care permit găzduirea unor puncte de colectare mobile. Cutiile Every Can Counts pot fi găsite începând de astăzi în Centrul Comercial Carrefour Colentina, unde toți cei care predau un număr minim de doze vor fi premiați pe loc. Concursurile cu premii se desfăsoară în fiecare week-end la standul Every Can Counts.
Pentru mai multe detalii despre reciclarea dozelor din aluminiu și despre cum puteți implementa programul în cadrul companiei, accesați: www.everycancounts.ro.

Categorii: Azi ma simt verde, Concursuri verzi, Stiri Romania, Vreau sa ma implic | 31.10.2013 No Comments »


Afisari: 1672

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design