Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

A fost lansat proiectul Centrul pentru Ecoturism in Romania

Ieri a fost lansat proiectul Centrul pentru Ecoturism in Romania, prin care Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 si Asociatia de Ecoturism in Romania isi propun sa atraga atentia asupra unui concept care inca nu este pe deplin inteles si aplicat: ecoturismul.

ecoturism“Oamenii care traiesc in mediul urban au pierdut in mare masura legatura directa cu natura. Scopul ecoturismului este de a-i reconecta la natura, sa-i faca sa descopere locuri naturale exceptionale. In acelasi timp, turismul, ca fenomen, dar si ca activitate, este unic in felul sau tocmai prin interdependenta pe care o manifesta fata de mediul natural, mediul social si cel cultural, de valorile acestora. Din cauza acestei interdependente, turismul are un interes de necontestat in a le asigura durabilitatea. Tara noastra are un patrimoniu turistic demn de invidiat. Turismul in Delta Dunarii, ecoturismul, turismul rural sau cel balnear sunt oportunitati pe care Romania trebuie sa le valorifice pentru romani si straini in egala masura. Autoritatea Nationala pentru Turism se implica in toate proiectele menite a aduce in atentia publicului imensul potential turistic de care dispune tara noastra” a declarat Razvan Filipescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism

Centrul pentru Ecoturism este amplasat in Biblioteca Nationala a Romaniei, insa va fi vizibil mai ales afara, pe platforma dinspre Dambovita din vecinatatea cladirii, unde se vor construi obiecte de mobilier urban care vor promova destinatiile ecoturistice din Romania, pentru a aduce in Bucuresti ceva din atmosfera unei vacante petrecute intelept si memorabil. Centrul va oferi in perioada urmatoare, printr-o serie de evenimente, raspunsuri la intrebarile: ce este, de fapt, ecoturismul? unde si cum se poate practica? se rezuma doar la natura? avem destinatii de ecoturism? Prin ce se deosebesc de destinatiile turistice obisnuite? ce castigam, noi, turistii, daca alegem ecoturismul pentru vacanta noastra? poate constitui ecoturismul un motor de dezvoltare locala? poate capitaliza Romania pe patrimoniul natural si pe traditii pentru a face din turism una dintre principalele industrii profitabile?

Vocatia Centrului pentru Ecoturism este de a oferi o platforma de dezbatere in jurul acestui concept inca neinteles pe deplin, precum si o resursa educationala atat pentru viitoarea generatie de lucratori in turism cat si pentru viitori turisti responsabili, dornici sa practice un turism de bun simt.

Sursa: ecomagazin.ro

Categorii: Azi ma simt verde, Stiri Romania, Vreau sa ma implic | 30.09.2013 No Comments »


Afisari: 971

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design