Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Ziua Mondiala a Turismului, sarbatorita sub sloganul “Turismul si Apa – Protejarea viitorului nostru comun”

Ziua Internaţională a Turismului este sărbătorită în fiecare an la data de 27 septembrie, începând din 1980.
Această dată a fost aleasă deoarece marchează adoptarea statutului Organizaţiei Mondiale a Turismului (27 septembrie 1970), instituţie specializată a ONU, destinată promovării şi dezvoltării turismului, ce reuneşte 155 de state.

ziua-turiamuluiAstfel, an de an, OMT accentuează importanţa turismului ca factor esenţial în dezvoltarea şi prosperitatea economică şi socială. Totodată, turismul este deosebit de important şi din perspectiva relaţiilor interculturale internaţionale.

Tema anului 2013 – ‘Turismul şi Apa – Protejarea viitorului nostru comun’ – trage un semnal de alarmă asupra responsabilităţii pe care o are turismul în conservarea resurselor vitale de apă ale planetei şi necesitatea asumării unui angajament în acest sens.

Tema aleasă este cu atât mai potrivită cu cât anul 2013 a fost declarat Anul Internaţional al Naţiunilor Unite dedicat cooperării în domeniul apei, oferind posibilitatea de a evidenţia în continuare responsabilitatea comună a sectorului turistic la obiectivele generale de durabilitate.

sursa: Financiarul.ro

Categorii: Azi ma simt verde, Vreau sa ma implic | 27.09.2013 No Comments »


Afisari: 858

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design