Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Lipscani se transforma in parc timp de doua zile pentru a sublinia nevoia orasului de spatiu verde

A patra editie a evenimentului urban Park(ing) Day(s) are loc intre 20 si 21 septembrie, pe strada Lipscani din Centrul Vechi.

parking daysEvenimentul desfasurat la nivel mondial are scopul de a atrage atentia asupra lipsei spatiului verde din marile aglomeratii urbane. Pentru doua zile, betonul de pe strada Lipscani va fi acoperit de 600 metri patrati de gazon. Bucurestenii sunt invitati activitati artistice de teatru, pictura si dans.

Copiii sunt asteptati, alaturi de profesori si parinti, la ateliere de pictura, dichisit sate traditionale din carton, mestesugit figurine din hartie, precum si la spectacole de teatru cu Excelsior si Teatrul „Ion Creanga”. Oamenii mari vor avea ocazia sa invete pasi de Salsa, sa asculte muzica de odinioara, cantata la curtile boieresti, interpetata acum live de trupa Trei parale, sa se destinda cu o comedie savuroasa cu Jane Fonda, Geraldine Chaplin si Pierre Richard.

PARK(ing) Day este un eveniment mondial ce are loc in fiecare a treia vineri a lunii septembrie, fiind initiat in 2005 in San Francisco. Misiunea PARK(ing) Day este sa atraga atentia asupra nevoii de mai mult spatiu public, sa genereze dezbateri despre cum este creat si alocat spatiul public si sa imbunatateasca viata orasenilor, macar pentru o zi. Conceptul a fost adus in Bucuresti de RFI Romania.

Sursa: Ecomagazin.ro

 

 

 

 

 

Categorii: Azi ma simt verde, Stiri Romania, Vreau sa ma implic | 20.09.2013 No Comments »


Afisari: 819

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design