Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Bicicleta, vedeta Saptamanii europene a mobilitatii

Cea de-a 12-a editie a Saptamanii europene a mobilitatii, care se desfasoara sub sloganul “Un aer mai curat – dumneavoastra decideti!”, in peste 20.000 de orase din Europa, incurajeaza cetatenii sa aiba grija de sanatatea si de calitatea vietii lor schimbandu-si obiceiurile in materie de mobilitate.

saptamina_mobilitatii

“Anul acesta saptamana europeana a mobilitatii si campania Do the Right Mix care o insoteste ne reamintesc ca putem contribui cu totii la combaterea poluarii aerului urban. Schimbandu‑ne obiceiurile, de exemplu deplasandu-ne cu bicicleta, in loc sa mergem cu masina sau optand pentru transportul in comun, putem sa ne imbunatatim calitatea vietii”, a spus Siim Kallas, comisarul european pentru transport si mobilitate.

Editia din 2013 se desfasoara in paralel cu revizuirea, de catre factorii politici europeni, a politicii privind calitatea aerului, urmand ca, ulterior in cursul acestui an, sa fie lansata o strategie revizuita pe aceasta tema. Calitatea slaba a aerului continua sa aiba un impact major asupra sanatatii cetatenilor europeni, conducand la complicatii respiratorii si cardiace, la decese premature si la reducerea sperantei de viata. Poluarea aerului afecteaza, de asemenea, mediul, ducand la acidifiere, la pierderea biodiversitatii, la epuizarea stratului de ozon si antrenand schimbari climatice.

Sub deviza „Un aer mai curat — dumneavoastra decideti!” —, Saptamana europeana a mobilitatii subliniaza faptul ca avem toti un rol de jucat si ca, inclusiv prin schimbari minore, cum ar fi oferirea mai multor posibilitati de deplasare, incurajand oamenii sa calatoreasca cu mijloacele de transport in comun, sa utilizeze in comun autoturismele, sa mearga cu bicicleta in loc sa ia masina sau pur si simplu sa mearga pe jos, putem ameliora calitatea vietii in orasele si metropolele europene”, potrivit Comisiei Europene.

sursa: Green-report.ro

Categorii: Azi ma simt verde, Despre CO2, Ghid practic, Vreau sa ma implic | 18.09.2013 No Comments »


Afisari: 1618

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design