Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Sase romani navigheaza cu pluta de PET-uri pe Dunare

Sase tineri romani au inceput un experiment foarte curajos. Au plecat intr-o calatorie pe Dunare pe o pluta construita din peste 1.500 de sticle de plastic.

pluta-pet

Tinerii, patru din Ialomita, unul din Bacau si inca unul din Calarasi, au pornit la drum de la baza Nautica a Clubului Sportiv Municipal Calarasi si vor sa parcurga peste 380 de kilometri, pana la Gura Portitei. Ei spera sa ajunga la destinatie in doua saptamani.

Construirea plutei a durat trei zile si a avut loc la Baza Nautica Calarasi, unde cei sase tineri au fost ajutati de peste douazeci de prieteni si voluntari, care au contribuit atat la colectarea PET-urilor si la strangerea materialelor necesare, cat si la constructia propriu-zisa a ambarcatiunii, urmand sa ii insoteasca pe traseu de pe mal si sa ii intimpine in localitatile in care acestia vor poposi.

Experimentul celor sase face parte din proiectul Pet – Rafting Project, care se afla la a doua editie. Prima data au fost parcursi 350 de kilometri in 12 zile, de la Stelnica la Sfantul Gheorghe.

Echipajul isi propune, pe langa actiunea de ecologizare si de atragere a atentiei asupra poluarii Deltei si a Dunarii, sa descopere cat mai multe locuri, comunitati si povesti ale Dunarii si sa le duca mai departe. 

Categorii: Stiri Romania, Vreau sa ma implic | 14.08.2013 No Comments »


Afisari: 1286

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design